åben prostatektomi for benign prostatahyperplasi

Åben prostatektomi er kirurgisk fjernelse af prostata. Det sker under en generel eller spinal bedøvelse. Normalt er et snit gennem underlivet, selvom sker undertiden snittet mellem rektum og bunden af ​​penis. Et kateter kan anbringes i blæren gennem den nedre abdominale hud at hjælpe flush blæren (postoperativ blære kunstvanding) og en anden kateteret kommer ud af penis at dræne urinen. Proceduren kræver en lidt længere hospitalsophold og tilbagebetalingsperioden end transuretral resektion af prostata (TURP).

En prostatektomi reducerer også chancerne for, at der vil være behov en anden operation, som er et potentielt problem, når TURP bruges.

Hvis du er blevet behandlet for prostatakræft, kan en åben prostatektomi ikke ske.

Open prostatektomi kræver flere dage på hospitalet. Et kateter efterlades på plads i 3 til 5 dage. Du kan gå hjem med en urin kateter på plads. Din læge vil give dig instruktioner om, hvordan du plejer din kateter derhjemme.

Du har en meget stor prostata; Du har blære diverticula (poser i væggen af ​​blæren) eller blæresten; TURP er ikke muligt for en anden grund.

Open prostatektomi normalt bruges til mænd, der ønsker operation for at behandle deres benign prostatahyperplasi (BPH) symptomer og som har meget forstørret prostata.

Open prostatektomi næsten altid forbedrer symptomer. 1

Risikoen for åben prostatektomi omfatter

Kirurgi normalt er ikke nødvendigt at behandle BPH, men nogle mænd kan vælge den. Valg kirurgi afhænger i høj grad af dine præferencer og komfort med tanken om at have kirurgi. Ting at tænke over inkludere din forventning af resultaterne, sværhedsgraden af ​​dine symptomer, og muligheden for at have komplikationer.

Mænd, der har alvorlige symptomer før operation har ofte stor forbedring i deres livskvalitet efter operationen. Mænd, hvis symptomer er milde, kan opleve, at kirurgi ikke i høj grad forbedre deres livskvalitet. De ønsker måske at tænke grundigt, før de beslutter at have kirurgi til behandling af BPH.

Udfyld kirurgi oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forberede denne operation.

Det eventuelle behov for en blodtransfusion. Lidt flere mænd kræver en blodtransfusion efter åben prostatektomi end efter TURP; En manglende evne til at have samleje på grund af erektionsproblemer. Dette sker på mindre end 5 ud af 100 mænd og er hyppigere hos ældre mænd end hos yngre mænd. ; En stærk trang til at urinere (overaktiv blære), hvilket også kan forårsage lækage af urin (urgeinkontinens). Dette får normalt bedre inden for uger eller måneder; Hel eller delvis manglende evne til at holde urinen tilbage (inkontinens); Ejakulation af sæd ind i blæren i stedet for ud gennem penis (retrograd ejakulation). Det sker i 80 til 90 ud af 100 mænd, der har åben prostatektomi. Selv om dette ikke er skadeligt, kan det forårsage fertilitetsproblemer.

AUA Practice Guidelines Komité (2010). AUA retningslinje om forvaltning af godartet prostatahyperplasi. Kapitel 3: Resultater af resultaterne behandlingsmuligheder analyser. Tilgængelig online: http: //www.auanet/content/guidelines-and-quality-care/clinical-guidelines.cfm sub = BPH?.

Han M, Partin AW (2012). Retropubic og suprapubisk åben prostatektomi. I AJ Wein et al., Red., Campbell-Walsh Urology, 10th ed., Vol. 3, s. 2695-2703. Philadelphia: Saunders.

E. Gregory Thompson, MD – Intern Medicin; J. Curtis Nikkel, MD, FRCSC – Urologi

November 14, 2014