bagerste korsbånd skade

Bagerste korsbånd skade sker langt sjældnere end gør skade på knæet bedre kendt modpart, forreste korsbånd (ACL). Den bagerste korsbånd og ACL hjælp til at holde dit knæ sammen. Hvis en ledbånd er revet, kan du opleve smerter, hævelse og en følelse af ustabilitet.

Ledbånd er stærke bånd af væv, der lægger en knogle til en anden. Den cruciate (Kroo-hun-spiste) ledbånd forbinde lårben (femur) til skinnebenet (tibia). De forreste og bageste korsbånd danner et “X” i midten af ​​knæet.

Mens en bagerste korsbånd skade generelt forårsager mindre smerte, handicap og knæ ustabilitet, end en ACL tåre, kan det stadig tilsidesætte dig i flere uger eller måneder.

Tegn og symptomer på en bagerste korsbånd skade kan omfatte

Tegn og symptomer kan være så mild, at du måske ikke selv mærke noget forkert. Over tid, kan smerten forværres og dit knæ kan føle sig mere ustabilt. Hvis andre dele af knæet også er blevet såret, vil dine symptomer sandsynligvis være mere alvorlige.

Den bagerste korsbånd kan rive hvis din skinnebenet rammes hårdt lige under knæet, eller hvis du falder på en bøjet knæ. Disse skader er mest almindelige i løbet af

Mænd er mere tilbøjelige end kvinder til at skade deres bagerste korsbånd. Deltagelse i sportsgrene som fodbold og fodbold kan også øge din risiko.

Hvad du kan gøre

Hvad de kan forvente fra din læge

I mange tilfælde andre strukturer i knæet – herunder andre ledbånd eller brusk – også beskadiget, når du oplever en bagerste korsbånd skade. Afhængigt af hvor mange af disse strukturer blev beskadiget, kan du opleve nogle langsigtede knæ smerter og ustabilitet. Du kan også være større risiko for med tiden at udvikle gigt i din afficerede knæ.

Hvis din knæskade er alvorlig, kan det være nødvendigt at søge akut lægehjælp. I nogle tilfælde, men du kan i første omgang kontakte din familie læge. Han eller hun kan henvise dig til en læge, der har specialiseret sig i knæskader eller sport medicin.

Medicin

Du kan skrive en liste, der omfatter

Terapi

Din læge kan bede nogle af de følgende spørgsmål

Kirurgi og andre procedurer

Under den fysiske eksamen, kan din læge trykke på dit knæ til at føle for skader, løshed eller væske i leddet fra blødning. Han eller hun kan flytte din knæ, ben eller fod i forskellige retninger, og beder dig om at stå og gå for at se om dit knæ forbliver i korrekt position. Din læge vil sammenligne din tilskadekomne ben med den sunde en til at se for enhver sagging eller unormal bevægelse i knæet eller skinnebenet.

I nogle tilfælde kan lægen foreslå en eller flere af de følgende billeddannende undersøgelser

Behandlingen afhænger af omfanget af din skade, og om det lige er sket, eller hvis du har haft det i et stykke tid. I de fleste tilfælde er kirurgi ikke påkrævet.

Over-the-counter smertestillende, såsom ibuprofen (Advil, motrin IB, andre) eller naproxen (Aleve), kan hjælpe med at lindre smerter og mindske hævelse.

En fysioterapeut kan lære dig øvelser, som vil hjælpe med at gøre dit knæ stærkere og forbedre dets funktion og stabilitet. Du kan også bruge en knæ tandbøjle eller krykker under dit genoptræning.

Mild til moderat ledskader ofte hjulpet ved at følge R.I.C.E. model – hvile, is, kompression og elevation.

besøge din læge