begreb fede billetpris bedre vs. kroniske dårligdomme modbevist

Af Dennis Thompson

healthday Reporter

Torsdag, 22 oktober, 2015 (healthday News) – Videnskabelig debat fortsætter med at simre over såkaldte “fedme paradoks” – den tilsyneladende evne af fede eller overvægtige mennesker til bedre at modstå kroniske sygdomme, såsom diabetes eller hjertesygdomme, og overleve tyndere mennesker med de samme sygdomme.

Men fedme paradokset er bygget på et fundament af gyngende forskning, en ny undersøgelse har gjort gældende. Tidligere undersøgelser har undladt at tage højde for to vigtige faktorer, der ophæver angiveligt beskyttende virkninger af fedme: vægt historie og rygning, siger forskerne.

Mennesker, der er alvorligt syge tendens til at tabe, da de nær død, undersøgelsens forfattere forklaret. Og denne omstændighed påvirker data nok til at skabe den falske opfattelse af en fedme paradoks, argumenterede bly forfatter Samuel Preston, professor i sociologi ved University of Pennsylvania i Philadelphia.

Tidligere undersøgelser har også undladt at tage højde for rygning, som er utrolig usundt, men også en tendens til at rampe op en persons stofskifte og holde dem slanke, Preston tilføjet. Rygere er mindre tilbøjelige til at være overvægtige, og dem, der er overvægtige er mindre tilbøjelige til at ryge, undersøgelsens forfattere sagde.

Når vi justerer for de afvigelser, vende vi fedme paradoks i mennesker med hjerte-kar-sygdom, “konkluderede han.” Eksisterer fedme paradoks, men årsagen til det er ikke den fordel af at være overvægtig. De vigtigste årsager til paradokset er disse to bias.

For undersøgelsen, undersøgte forskerne data fra mere end 30.000 personer, der deltager i USA nationale sundhed og ernæring Undersøgelse Survey mellem 1988 og 2011. Undersøgelsen fokuserede på næsten 3400, der havde hjertesygdomme.

De fleste undersøgelser, der har set på muligheden for en fedme paradoks kun medtaget en persons vægt, når de er undersøgt, siger Preston.

For eksempel kan en 300-pund mand er faldet en tredjedel af sin vægt inden for den sidste måned på grund af sygdom, men undersøgelsen vil tælle ham som altid vejer 200 pounds.

Denne gang, forskerholdet valgt at inkludere vægten historie. På den måde kunne de omfatte de sundhedsmæssige risici ved langvarig fedme i deres analyse, selv hvis nogen for nylig havde tabt sig, Preston forklaret.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …