bugspytkirtelkræft komplikationer

Som bugspytkirtelkræft skrider frem, kan det forårsage komplikationer såsom

Gulsot. Kræft i bugspytkirtlen, der blokerer leverens galdegang kan forårsage gulsot. Tegn inkluderer gul hud og øjne, mørk-farvet urin, og bleg-farvet afføring.

Din læge kan anbefale, at en plastik eller metal rør (stent) anbringes inde i galdegang til at holde den åben. I nogle tilfælde kan være behov for en bypass for at oprette en ny måde for galde til at flyde fra leveren til tarmene.

Smerte. En voksende tumor kan trykke på nerverne i din mave, der forårsager smerte, der kan blive svær. Smertestillende medicin kan hjælpe dig med at føle sig bedre tilpas. Strålebehandling kan hjælpe med at stoppe tumorvækst midlertidigt at give dig nogle forholdsregler.

I svære tilfælde kan din læge anbefale en procedure for at injicere alkohol til de nerver, der styrer smerter i maven (solar plexus blok). Denne procedure stopper nerverne at sende smerte signaler til din hjerne.

Tarm obstruktion. Kræft i bugspytkirtlen, der vokser ind i eller trykker på tyndtarmen (duodenum) kan blokere for strømmen af ​​fordøjet mad fra maven ind i dine tarme.

Din læge kan anbefale et rør (stent) placeres i din tyndtarmen til at holde den åben. Eller bypassoperation kan være nødvendigt at vedhæfte din mave til en lavere punkt i dine tarme, der ikke er blokeret af kræft.

Vægttab. En række faktorer kan forårsage vægttab hos personer med kræft i bugspytkirtlen.

Selve canceren kan forårsage vægttab. Kvalme og opkastning forårsaget af kræftbehandling eller en tumor trykke på maven kan gøre det vanskeligt at spise. Eller din krop kan have svært ved korrekt behandling næringsstoffer fra mad, fordi bugspytkirtlen ikke gør nok mavesyren.

Pancreas enzym kosttilskud kan anbefales at støtte i fordøjelsen. Prøv at bevare din vægt ved at tilføje ekstra kalorier, hvor du kan og gør måltidet så behagelig og afslappet som muligt.