fedme og sygdomme: vejer din risiko

Varnada Karriem-Norwood, M; On1 /, 014

Fedme er et begreb, der betyder, at du vejer mindst 20% mere end hvad der betragtes som en normal vægt for din højde. Det gør dig mere tilbøjelige til at have forhold, herunder

Ikke alle, der er overvægtige har alle disse problemer. Risikoen stiger, hvis du har en familie historie af en af ​​disse betingelser.

Også, hvor din vægt er måske noget. Hvis det er for det meste omkring din mave (den “æble” form), der kan være mere risikable, end hvis du har en “pære” form, hvilket betyder, at din ekstra vægt er for det meste omkring dine hofter og bagdel.

Her er et nærmere kig på syv betingelser, der er knyttet til at blive fede eller overvægtige.

Ekstra vægt gør dig mere tilbøjelige til at have højt blodtryk og højt kolesteroltal. Begge disse forhold gør hjertesygdom eller slagtilfælde mere sandsynligt.

Hjertesygdomme og Strok; Forhøjet pressur; diabete; Nogle kræft; Galdeblære sygdom og galdesten; Osteoarthriti; Gou; Vejrtrækning problemer, såsom søvnapnø (når en person holder op med at trække vejret i korte episoder under søvn) og astma

Den gode nyhed er, at miste en lille mængde af vægt kan reducere dine chancer for at udvikle hjertesygdom eller et slagtilfælde. At miste 5% -10% af din vægt er bevist at sænke din chance for at udvikle hjertesygdom.

De fleste mennesker, der har type 2-diabetes er overvægtige eller fede. Du kan klippe din risiko for at udvikle type 2-diabetes ved at tabe sig, spise en varieret kost, at få tilstrækkelig søvn og mere motion.

Hvis du har type 2-diabetes, tabe og blive mere fysisk aktive, kan hjælpe med at kontrollere dit blodsukker. At blive mere aktive kan også reducere dit behov for diabetes medicin.

Cancere i colon, bryst (efter overgangsalderen), endometrium (foring af livmoderen), nyre og spiserør er knyttet til fedme. Nogle undersøgelser har også rapporteret forbindelser mellem fedme og kræft i galdeblæren, æggestokke, og bugspytkirtel.

Galdeblæren sygdom og galdesten er mere almindelige, hvis du er overvægtig.

Ironisk nok, vægttab selv, især hurtigt vægttab eller tab af en stor mængde af vægt, kan gøre dig mere tilbøjelige til at få galdesten. Vægttabet ved en hastighed på omkring 1 pund om ugen er mindre tilbøjelige til at forårsage galdesten.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …