fedme

Fedme er en kompleks lidelse, der involverer en stor mængde af kropsfedt. Fedme er ikke kun et kosmetisk problem. Det øger din risiko for sygdomme og sundhedsproblemer, såsom hjertesygdomme, diabetes og højt blodtryk.

At være ekstremt overvægtig betyder, at du er særligt tilbøjelige til at have sundhedsmæssige problemer i forbindelse med din vægt.

Den gode nyhed er, at selv beskedne vægttab kan forbedre eller forhindre de sundhedsmæssige problemer forbundet med fedme. Kostændringer, kan øget fysisk aktivitet og adfærdsændringer hjælpe dig med at tabe. Receptpligtig medicin og vægttab kirurgi er yderligere muligheder for behandling af fedme.

Fedme er diagnosticeret, når din body mass index (BMI) er 30 eller højere. Din BMI beregnes ved at dividere din vægt i kilogram (kg) ved din højde i meter (m) potens.

For de fleste mennesker, BMI giver et rimeligt estimat af kropsfedt. Men BMI ikke direkte måle kropsfedt, så nogle mennesker, såsom muskel- atleter, kan have et BMI i fede kategori, selv om de ikke har overskydende kropsfedt. hvis din BMI er et problem Spørg din læge.

Hvis du tror du kan være fede, og især hvis du er bekymret for vægt-relaterede sundhedsproblemer, se din læge eller sundhedspleje udbyder. Du og din udbyder kan vurdere dine sundhedsmæssige risici og diskutere dine vægttab muligheder.

Selv om der er genetiske, adfærdsmæssige og hormonelle påvirkninger på kropsvægt, fedme opstår, når du tager i flere kalorier, end du forbrænder gennem motion og normale daglige aktiviteter. Din krop gemmer disse overskydende kalorier som fedt.

Hvornår skal se en læge

Livskvalitet

Fedme kan undertiden spores til en medicinsk årsag, såsom Prader-Willis syndrom, Cushings syndrom og andre sygdomme og tilstande. Men disse lidelser er sjældne og generelt de primære årsager til fedme er

Fedme normalt skyldes en kombination af årsager og medvirkende faktorer, herunder

Hvad du kan gøre

Selv hvis du har en eller flere af disse risikofaktorer, betyder det ikke, at du er bestemt til at blive fede. Du kan modvirke de fleste risikofaktorer gennem kost, fysisk aktivitet og motion, og adfærdsændringer.

Hvad de kan forvente fra din læge

Hvis du er overvægtig, er du mere tilbøjelige til at udvikle en række potentielt alvorlige helbredsproblemer, herunder

Hvad du kan gøre i mellemtiden

Når du er overvægtig, kan din generelle livskvalitet mindskes. Du må ikke være i stand til at gøre ting, du plejede at gøre, såsom at deltage i underholdende aktiviteter. Du kan undgå offentlige steder. Fede mennesker kan endda støde diskrimination.

kostændringer

Andre vægt-relaterede problemer, der kan påvirke din livskvalitet omfatter

Motion og aktivitet

At tale med din læge åbent og ærligt om din vægt bekymringer er en af ​​de bedste ting, du kan gøre for dit helbred. I nogle tilfælde kan du blive henvist til en fedme specialist – hvis der findes i dit område. Du kan også blive henvist til en adfærdsmæssig rådgiver, diætist eller ernæring specialist.

At være en aktiv deltager i din pleje er vigtig. En måde at gøre dette på er ved at forberede din udnævnelse. Tænk over dine behov og mål for behandling. Skriv også en liste over spørgsmål at stille. Disse spørgsmål kan omfatte

Vær sikker på at lade din læge vide om eventuelle medicinske tilstande, du har, og om nogen recept eller over-the-counter medicin, vitaminer eller kosttilskud, som du tager.

Under din ansættelse, din læge eller andet sundhedspersonale udbyder er tilbøjelig til at stille dig en række spørgsmål om din vægt, spise, aktivitet, humør og tanker, og eventuelle symptomer, du måtte have. Du kan blive bedt sådanne spørgsmål som

Hvis du har tid før din planlagte udnævnelse, kan du hjælpe med at forberede for udnævnelsen ved at holde en diæt dagbog i to uger forud for udnævnelse og ved at registrere, hvor mange skridt du tager på en dag ved hjælp af en skridttæller (pedometer).

Du kan også begynde at træffe valg, der vil hjælpe dig begynde at tabe sig, herunder

Hvis dit BMI er i fede interval, vil din sundhedspleje udbyder typisk gennemgå din sygehistorie i detaljer, udføre en fysisk eksamen og anbefale nogle tests.

Disse eksamener og prøver generelt omfatter

Indsamling alle disse oplysninger hjælper dig og din læge afgøre, hvor meget vægt du har brug for at tabe, og hvad sundheds- eller risici, du allerede har. Og dette vil guide behandlingen beslutninger.

adfærdsændringer

Målet med fedme behandling er at nå og bo på en sund vægt. Det kan være nødvendigt at arbejde med et team af sundhedspersonale – herunder en diætist, adfærd rådgiver eller en fedme specialist – at hjælpe dig med at forstå og foretage ændringer i din kost og aktivitet vaner.

Recept vægttab medicin

Den indledende mål behandlingen er normalt et beskedent vægttab – 3 og 5 procent af din samlede vægt. Det betyder, at hvis du vejer 200 pounds (91 kg) og er overvægtige ved BMI-standarder, ville du brug for at tabe kun omkring 6 til 10 pounds (2,7 til 4,5 kg) for dit helbred at begynde at forbedre. Men jo mere vægt du taber, jo større fordele.

Vægttab kirurgi

Andre behandlinger

Alle vægttab programmer kræver ændringer i dine spisevaner og øget fysisk aktivitet. De behandlingsmetoder, der er rigtige for dig, afhænger af dit niveau af fedme, din generelle sundhed og din vilje til at deltage i dit vægttab plan.

Andre behandlingsmuligheder værktøjer omfatter

Reduktion kalorier og øve sundere spisevaner er afgørende for at overvinde fedme. Selvom du kan tabe sig hurtigt i starten, langsom og støt vægttab på lang sigt betragtes som den sikreste måde at tabe sig og den bedste måde at holde det ud permanent.

Undgå drastiske og urealistiske kost ændringer, såsom nedbrud kost, fordi de er usandsynligt, at hjælpe dig med at holde overvægt væk på lang sigt.

Plan om at deltage i en omfattende vægttab program i mindst seks måneder, og i vedligeholdelsesfasen af ​​et program for mindst et år til at øge dine odds for vægttab succes.

Der er ingen bedste vægttab kost. Vælg en, der indeholder sunde fødevarer, som du føler vil arbejde for dig. Kostforandringer til behandling af fedme omfatter

Vær på vagt over hurtige løsninger. Du kan blive fristet af FAD kostvaner, der lover hurtig og nem vægttab. Virkeligheden er imidlertid, at der ikke er magiske fødevarer eller hurtige løsninger. FAD kostvaner kan hjælpe på kort sigt, men de langsigtede resultater synes ikke at være bedre end andre kostvaner.

På samme måde kan du tabe på et nedbrud kost, men du vil kunne genvinde det, når du stopper kosten. At tabe sig – og holde det ud – du er nødt til at vedtage en sund-spisevaner, som du kan vedligeholde over tid.

Øget fysisk aktivitet eller motion er en vigtig del af fedme behandling. De fleste mennesker, der er i stand til at fastholde deres vægttab i mere end et år får regelmæssig motion, selv blot at gå.

For at øge dit aktivitetsniveau

A adfærd modifikation program kan hjælpe dig med at livsstilsændringer og tabe sig og holde det ud. Skridt til at tage omfatte undersøgelse dine nuværende vaner for at finde ud af, hvilke faktorer, understreger eller situationer kan have bidraget til din fedme.

Alle er forskellige og har forskellige hindringer for at styre vægten, såsom manglende tid til motion eller sen nat spise. Skræddersy dine adfærdsændringer at løse dine individuelle bekymringer.

Behavior modifikation, også kaldet adfærdsterapi, kan omfatte

Vægttabet kræver en sund kost og regelmæssig motion. Men i visse situationer kan recept vægttab medicin hjælpe.

Husk dog, at vægttab medicin er beregnet til at blive brugt sammen med kost, motion og adfærdsændringer, ikke i stedet for dem. Hvis du ikke gør disse andre ændringer i dit liv, medicin er usandsynligt at arbejde.

Din læge kan anbefale vægttab medicin, hvis andre metoder til vægttab ikke har arbejdet for dig, og du opfylder et af følgende kriterier

Før du vælger en medicin for dig, vil din læge overveje din sygehistorie, samt eventuelle bivirkninger. Nogle vægttab medikamenter kan ikke anvendes af kvinder, der er gravide, eller mennesker, der tager visse former for medicin eller har kroniske sygdomme.

Almindeligt ordineret vægttab medicin omfatter orlistat (Xenical), Lorcaserin (Belviq), phentermin og topiramat (Qsymia), buproprion og naltrexon (Contrave), og liraglutid (Saxenda).

Du skal bruge tæt medicinsk overvågning, mens du tager en recept vægttab medicin. Også huske på, at et vægttab medicin ikke kan arbejde for alle, og virkningerne kan aftage over tid. Når du stopper med at tage et vægttab medicin, kan du genvinde meget eller alle af vægten du har tabt.

I nogle tilfælde vægttab kirurgi, også kaldet fedmekirurgi, er en mulighed. Vægttab kirurgi begrænser mængden af ​​mad, du er i stand til komfortabelt spise eller nedsætter absorptionen af ​​mad og kalorier eller begge dele. Mens vægttab kirurgi giver den bedste chance for at miste det mest vægt, kan det udgøre en alvorlig risiko.

Vægttab kirurgi for fedme kan overvejes, hvis du har prøvet andre metoder til at tabe sig, som ikke har fungeret, og

Det betyder ikke garantere, at du vil miste alle dine overskydende vægt eller at du vil holde det ud længere sigt. Vægttab succes efter operation afhænger af din vilje til at gøre livslang ændringer i din kost og motionsvaner.

Det betyder ikke garantere, at du vil miste alle dine overskydende vægt eller at du vil holde det ud længere sigt. Vægttab succes efter operation afhænger af din vilje til at gøre livslang ændringer i din kost og motionsvaner.

Fælles vægttab kirurgi omfatter

Vagusnerven blokade er en anden behandling for fedme. Det indebærer implantering af en anordning under huden på maven, der sender intermitterende elektriske impulser til den abdominale vagusnerven, som fortæller hjernen, når maven føles tomme eller fulde. Denne nye teknologi modtaget FDA godkendelse i 2014 til brug for voksne, som ikke har været i stand til at tabe sig med et vægttab program, og som har et BMI på 35 til 45 med mindst en fedmerelateret tilstand, såsom type 2-diabetes.

Desværre er det almindeligt at genvinde vægten uanset hvad fedmebehandling metoder du prøver. Hvis du tager vægttab medicin, vil du sandsynligvis genvinde vægt, når du holder op med at tage dem. Du kan endda genvinde vægten efter vægttab kirurgi, hvis du fortsætter med at spise for meget eller overspise i højt kalorieindhold fødevarer. Men det betyder ikke, dit vægttab indsats er forgæves.

En af de bedste måder at forebygge genvinde den vægt, du har mistet, er at få regelmæssig fysisk aktivitet. Målet for 60 minutter om dagen.

Hold styr på din fysiske aktivitet, hvis det hjælper dig med at holde motiveret og på kursus. Som du tabe sig og få et bedre helbred, så tal med din læge om, hvilke yderligere aktiviteter, du måske være i stand til at gøre, og i givet fald, hvordan du giver din aktivitet og motion et løft.

Du kan altid nødt til at være på vagt over din vægt. Ved at kombinere en sundere kost og mere aktivitet på en praktisk og bæredygtig måde er de bedste måder at holde den vægt, du mistede off på lang sigt.

Tag dit vægttab og vægt vedligeholdelse én dag ad gangen og omgiver dig med støttende ressourcer til at hjælpe med at sikre din succes. Find en sundere måde at leve på, som du kan holde med på lang sigt.

Din indsats for at overvinde fedme er mere tilbøjelige til at blive en succes, hvis du følger strategier hjemme i tillæg til din formel behandlingsplan. Disse kan omfatte

Talrige kosttilskud, der lover at hjælpe dig kaste vægt hurtigt er tilgængelige. Effektiviteten, især den langsigtede effektivitet, og sikkerheden af ​​disse produkter er ofte tvivlsom.

Naturlægemidler, vitaminer og mineraler, alle betragtes kosttilskud af Food and Drug Administration, har ikke den samme strenge test og mærkning proces som over-the-counter og receptpligtig medicin gør.

Men nogle af disse stoffer, herunder produkter mærket som “naturlig”, har narkotika-lignende effekter, der kan være farlige. Selv nogle vitaminer og mineraler kan give problemer, når det tages i for store mængder. Ingredienserne må ikke være standard, og de kan forårsage uforudsigelige og skadelige bivirkninger. Kosttilskud kan også forårsage farlige interaktioner med receptpligtig medicin du tager. Tal med din læge før du tager nogen kosttilskud.

Mind-body behandlinger – såsom akupunktur, mindfulness meditation og yoga – kan supplere andre fedme behandlinger. Men disse terapier har generelt ikke blevet godt undersøgt til behandling af vægttab. Tal med din læge, hvis du er interesseret i at tilføje et sind-krop terapi til din behandling.

Tal med din læge eller terapeut om at forbedre dine mestringsstrategier og overveje disse tips til at klare fedme og dit vægttab indsats

Uanset om du er i risiko for at blive overvægtige, i øjeblikket overvægtige eller på en sund vægt, kan du tage skridt til at forhindre usund vægtøgning og relaterede sundhedsproblemer. Ikke overraskende, de skridt til at forhindre vægtøgning er de samme som de skridt til at tabe sig: daglig motion, sund kost og en langsigtet forpligtelse til at se, hvad du spiser og drikker.

besøge din læge

Forebyggelse vægtforøgelse efter fedmebehandling