gøre mest af at spise grøn mad

Med St. Paddy dag over os, er det tid til at tænke grønt. Forskere kreditere grønne veggies med fremme kolon og hjerte sundhed, samt give folinsyre til gravide for at forebygge fosterskader. Og gæt hvad? Greens i grønkål familien indeholder også så meget calcium som mælk. Og de hjælpe balance al natrium i vores kost med sunde kalium.

Bladgrøntsager grønne grøntsager og frugter er fyldt med antioxidanter, mineraler, folat, og flavonoider. Disse alle arbejde for at forhindre ustabile molekyler kaldet frie radikaler mod skadelige celler.

Melissa Diane Smith, ernæringsforsker og forfatter til at gå imod Grain: Hvordan Reduktion og undgå Korn Kan revitalisere din sundhed, fortæller, at de fleste mange mennesker i verden ikke engang komme tæt på de seneste reviderede kostråd spise fem til ni portioner af frugt og grønt om dagen. “Eat grøntsager i stedet for korn,” opfordrer hun.

Selv salat-phobes kan nemt få mere grønt i deres kost.

Desværre spise grøntsager er ikke en automatisk valg for mennesker. Derfor er det en udfordring at præsentere grønne fødevarer i nok forskellige måder at pirre slidte ganen. Nogle ideer

Wrap små portioner af ost, kød, ris eller krydderier i greens. Selv restauranter tilbyder nu “salat ombrudt.” “Blancheret kål (kogt et par minutter i vand eller tomatsaft at blødgøre det) er også en god wrap,” Audrey T. Cross, ph.d., en ernæringsekspert ved Columbia University i New York, fortæller; Apropos kål, en kogt hunk sauced med lidt mayonnaise er lækker, ifølge Cross. Kål er rig på anticancer antioxidanter og bioflavinoids; Klæd frossen pizza med frosne eller frisk spinat eller grøn peber. Når du bestiller ud, bede om dobbelt grøn peber. Grøn peber er fyldt med C-vitamin, bemærker Smith. Spinat (og schweiziske chard og grønkål) er især godt, fordi det indeholder lutein, et komplekst stof, der kan hjælpe med at forhindre blændende øjensygdom kaldet makuladegeneration. Lutein også sænker kolesterol; Damp veggies at holde dem grønt. Hvis du ikke har en fancy damper, et par minutter suspenderet i et dørslag over en gryde med vand værker; For bladgrøntsager, kan dampende resultere i en grå rod. Syrer i disse greens ødelægge klorofyl, hvilket efterlader en uappetitlig wad. I stedet behandler krydret greens som sennep greens eller chard ved forkogning i 2 kopper vand pr pund for tre til 10 minutter; Drik vand bagefter. Det er overraskende velsmagende; Nogle greens er bitter – prøv at tilføje rosiner; Snige cut-up zucchini i farsbrød. Det samme gælder for pasta sauce, indlæse den op med grønt; Hvis du gør dåse suppe, kaste i frosne ærter eller bønner. FDA har erklæret, at frosne er så nærende som friske. En kasse med grøntsager i makaroni og ost er også lækre; På salatbaren, lave en veggie sandwich. Tilføj balsamico og gnaske væk; Tjek den forvasket afdeling. Udover forvasket salat, mesclun, felt grønne, og andre variationer (den mørkere grønne, jo bedre), købmandsforretninger nu bære forvasket broccoli buketter og cut-up selleri. Hvem siger crudites er lige til fester? Toss nogle ranch dressing i din madkasse, sammen med forvasket veggie bidder, og det er en perfekt desk nippe; Glem ikke de friske urter nabo til forvasket greens. Lav pesto (mosede olivenolie, hvidløg og basilikum blade) og spredes på crusty brød og pop under slagtekyllinger; Eller smide nogle friske estragon på asparges, støvregn med ekstra jomfru olivenolie, og stege ved 400 grader i 15 minutter. Nu er dette ikke slog dåse; Når du er færdig spise, forvise at hvidløg munden ved at spise din persille garniture. Ifølge Smith, persille er overraskende fuld af næringsstoffer.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Kylling, chokolade, salater, desserter, suppe