immunsystemet ved transplantation

Immunsystemet er et netværk af organer, celler og væv findes i hele kroppen, som beskytter kroppen mod sygdomme på smitsomme og ikke-infektiøs oprindelse. Der er mange typer af immunceller, der spiller en enestående rolle, med forskellige måder at genkende problemer og reagere for at eliminere eller begrænse sygdommen. Forskning hvilket resulterer i en bedre forståelse af, hvordan immunsystemet funktioner har tilladt klinikere at modulere immunreaktioner at forbedre resultaterne i mange forhold, herunder organtransplantation.

En primær funktion af immunsystemet er at skelne celler og væv, der hører til kroppen ( “selv”), fra dem, der ikke gør ( “ikke-selv”), der gjorde det til hurtig reaktion på en infektion eller andet fremmed tilstedeværelse. Immunceller interagerer med et sæt proteiner kaldet humane leukocyt-antigener (hlas), som er udtrykt på overfladen af ​​de fleste celler, at bestemme, om en celle er selv eller ikke-selv. Når ikke-selvstændige hlas er stødt på, immunsystemet reagerer ved at angribe og fjerne de fremmede celler. Men ved transplantation, disse immunreaktioner er ugunstige og kan beskadige eller ødelægge et transplanteret væv eller organ-en proces kendt som afvisning.

HLA-systemet er den mest forskelligartede og variable region i det humane genom, og det er sjældent, at ubeslægtede personer vil have den samme sæt af HLA-markører. Tæt matchede hlas medvirke til at reducere risikoen for en negativ resultat efter transplantation. Antallet af HLA-varianter er ganske stor, og det er meget sjældent at få en nøjagtig match mellem to mennesker. Chancen for to uafhængige mennesker, der har identiske transplantation markører er omkring en i 100.000. Ligheder er mere almindelige blandt familiemedlemmer.