ingen appetit? hvordan man får ernæring under kræftbehandling

måltidet

Hvis kræftbehandling efterlader dig uden en appetit, så prøv disse tips til at få kalorier og næringsstoffer, du har brug for.

snack tid

Sommetider kræft eller kræftbehandling kan påvirke din appetit.

Når som helst

Selvom du måske ikke har lyst til at spise, er det vigtigt at gøre, hvad du kan for at bevare din kalorie, protein og væskeindtag under kræftbehandling. Brug disse oplysninger til at hjælpe med at planlægge måltider og snacks, der vil være mere tiltalende og giver den næring du har brug for at få det bedre.

Husk på, at i nogle tilfælde, såsom fremskreden kræft, spise kan ikke påvirke resultatet af din sygdom eller behandling. I disse situationer, forsøger at følge specifikke kostråd, såsom at tilslutte sig en lav-natrium eller fedtfattig kost, kan ikke være praktisk.

Sommetider pårørende eller familiemedlemmer kan utilsigtet tilføje stress ved at skubbe eller forsøge at tvinge dig til at spise bestemte fødevarer. Spørg din læge, hvor omhyggeligt du nødt til at følge specifikke kostråd.

Hold snacks handy. Har snacks let tilgængelige, så du kan spise, når du er op til det.

Ost, is, dåse frugt i kraftig sirup, tørret frugt, nødder, jordnøddesmør med kiks, ost med kiks, boller, hytteost og chokolademælk er eksempler på højt kalorieindhold snacks kræver lidt eller ingen forberedelse.

Må ikke være alt for bekymret for, at nogle af disse muligheder er høj i kolesterol eller fedt. Når du genvinde din appetit, kan du fokusere på lavere kalorieindhold snacking muligheder.