kviksølvforgiftning: undgå fisk kviksølv

Kviksølv er et metal, der findes naturligt i miljøet. Menneskelige aktiviteter, såsom landbrug, afbrænding af kul, og ved hjælp af kviksølv i produktion, øge kviksølv cykle gennem luften, vand og jord. I vand, skifter kviksølv sin form og bliver til methylkviksølv. Fisk absorbere denne kviksølv. Når du spiser fisk indeholder kviksølv, du absorbere kviksølv, og på et højt niveau, det kan være skadeligt. Kviksølv vil forlade kroppen over tid i urinen, afføring, og modermælk.

Kvinder, der kan blive pregnan; Gravide wome; Sygepleje mor; Unge børn

Spis ikke haj, sværdfisk, konge makrel, eller Teglfisk, fordi disse alle indeholder høje niveauer af kviksølv; Spise op til 12 ounce (340 g) om ugen (to gennemsnitlige måltider) af en række fisk og skaldyr, er lavere i kviksølv; Fem af de mest almindeligt spist fisk, der er lav i kviksølv er rejer, dåse lys tun, laks, sej, og havkat; En anden almindeligt spist fisk, hvid tun ( “hvide”) tun, har mere kviksølv end dåse lys tun. Så når du vælger dine to måltider af fisk og skaldyr, kan du spiser op til 6 ounce (170 g) om ugen (en gennemsnitlig måltid) af hvid tun.

For de fleste mennesker er niveauet af kviksølv absorberes ved at spise fisk og skaldyr er ikke en sundhedsmæssig bekymring. Samlet, fisk og skaldyr er sunde fødevarer. De indeholder høj kvalitet protein og andre vigtige næringsstoffer, er lavt indhold af mættet fedt og indeholder omega-3 fedtsyrer, en type essentiel fedtsyre. En afbalanceret kost, der indeholder fisk og skaldyr kan bidrage til hjerte sundhed og børns vækst og udvikling.

Næsten alle fisk og skaldyr indeholder spor af kviksølv. Men nogle indeholder høje niveauer. Spise store mængder af disse fisk og skaldyr kan resultere i høje niveauer af kviksølv i den menneskelige krop. I et foster eller lille barn, kan denne skade hjernen og nerverne (nervesystemet).

På grund af kviksølv findes i fisk, USA Food and Drug Administration (FDA), og US Environmental Protection Agency (EPA) rådgive de følgende personer for at undgå at spise fisk højt i kviksølv og spise begrænsede mængder af fisk og skaldyr, der er lavere i kviksølv

Hvis du er bekymret for din eller dit barns kviksølv niveau, tale med din læge eller lokale sundhedsmyndigheder afdeling om test.

FDA og EPA anbefaler, at kvinder, der kan blive gravide, gravide, ammende mødre og børn: 1, 2

Tjek lokale rådgivning om sikkerheden af ​​fisk fanget af familie og venner i din lokale søer, floder og kystområder. Hvis der ikke råd til rådighed, spise op til 6 ounce (170 g) om ugen (en gennemsnitlig måltid) af fisk fanget fra lokale farvande, men ikke spiser nogen andre fisk i løbet af denne uge.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Kylling, chokolade, salater, desserter, suppe