lægemidler til autisme

Medicin har en begrænset rolle i at forbedre symptomer på autisme. Men nogle kan hjælpe med at forhindre skade på sig selv og andre adfærd, der forårsager vanskeligheder. Medicin kan også tage et barn til et funktionelt niveau, hvor han eller hun kan få gavn af andre behandlinger.

Medicin, der undertiden anvendes til behandling af adfærd i relation til autisme omfatter selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) og antipsykotisk medicin. 1

Selektive serotonin reuptake hæmmere (SSRI) omfatter citalopram, fluoxetin og sertralin. Disse lægemidler kan hjælpe med depression, angst og obsessiv adfærd. SSRI’er har bivirkninger, såsom vægtforøgelse, søvnløshed og øget agitation, men bivirkningerne tendens til at være mindre grove end antipsykotiske lægemidler.

FDA rådgivende. Den USA-Food and Drug Administration (FDA) har udsendt en rådgivende om antidepressiv medicin og risikoen for selvmord. FDA anbefaler ikke, at folk holder op med at bruge disse lægemidler, men de anbefaler, at mennesker, der bruger disse lægemidler overvåges for tegn på selvmord. Dette er især vigtigt ved begyndelsen af ​​behandlingen, eller når dosis ændres.

Antipsykotiske lægemidler, såsom haloperidol, risperidon og thioridazin arbejde ved at ændre virkningerne af hjernen kemikalier. De kan hjælpe med at mindske problemadfærd, der kan opstå med autisme. Risperidon har vist sig at reducere raserianfald, aggression og selvskadende adfærd hos børn med autisme. 2

Men disse lægemidler kan have bivirkninger, herunder søvnighed, rysten, og vægtøgning. Deres anvendelse er normalt betragtes først efter adfærd ledelse har undladt at løse de problemadfærd.

Andre lægemidler, der undertiden anvendes, omfatter: 1

Effektiviteten af ​​disse lægemidler varierer fra person. Bivirkninger er muligt og bør drøftes med din læge. Nogle læger kan anbefale at gå ud et lægemiddel midlertidigt, at identificere, om det er at have en positiv eller negativ effekt.

Den USA-Food and Drug Administration (FDA) har udsendt en advarsel om antikonvulsive lægemidler og risikoen for selvmord og selvmordstanker. FDA anbefaler ikke, at folk holder op med at bruge disse lægemidler. I stedet bør folk, der tager antikonvulsive medicin blive overvåget nøje for at advare tegn på selvmord. Folk, der tager antikonvulsive medicin og der er bekymrede over denne bivirkning bør tale med en læge.

Myers SM, et al. (2007, bekræftede 2010). Academy of Pediatrics klinisk rapport: Forvaltning af børn med autisme spektrum forstyrrelser. Pediatrics, 120 (5): 1162-1182.

I US Food and Drug Administration (2006). FDA godkender det første lægemiddel til behandling af irritabilitet forbundet med autisme, Risperdal. FDA News. Tilgængelig online: http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/2006/ucm108759.htm.

John Pope, MD – Pediatric; Fred Volkmar, MD – Børne- og Ungdomspsykiatrisk

November 14, 2014