løsninger til mangel organdonor

Ca. 30.000 organtransplantationer udføres hvert år i USA, men mere end 100.000 mennesker er på venteliste til organer. Der er ikke nær nok tilgængelige donororganer at behandle alle patienter, der har brug for en transplantation. Mens en levende donor kan anvendes til visse typer af transplantater, såsom nyre, lever, eller knoglemarvstransplantationer, er mest transplanterede organer udvundet fra en afdød donor. Fordelene ved organtransplantation typisk ikke udholde en modtager levetid, og en gentagelse transplantation kan være nødvendig. Der er et stigende antal gentagne transplantationer, fra 1 til 28 procent om året, afhængigt af orgel. Også patienter, der har haft en transplantation kan udvikle slutstadiet svigt af et andet organ og kræver en yderligere organtransplantation. Børn udgør omkring 2 procent af mennesker venter på en livreddende transplantation.

theernment-finansieret forskning har raffineret HLA matchning mellem donorer og modtagere, udvide antallet af egnede donororganer for patienter og bevare sundheden for transplanterede organer. Klinisk transplantation er styret af edb-programmer, der bestemmer hvilke uoverensstemmelser kan tolereres af en modtager, potentielt øge antallet af egnede donorer.

Brugen af ​​ikke-humane organer eller celler i human transplantation, eller xenotransplantation, er en anden strategi til at løse manglen på menneskelige donororganer. Xenotransplantation giver mulighed for at matche orgel udbuddet til efterspørgslen og eliminere lange ventetider. Men barrierer for xenotransplantation omfatter stærkt immunforsvar, koagulation, og inflammatoriske reaktioner på ikke-menneskelige væv. Nogle af disse reaktioner er reduceret med genetisk modificerende ikke-humane donorer til at fjerne stærke “ikke-selv” markører. Grise er de mest lovende donorarter, baseret på størrelse, avl egenskaber samt fysiologiske og genetiske kompatibilitet. theernment støtte til xenotransplantation forskning omfatter Immunobiology af Xenotransplantation Cooperative Research Program.