lungehindebetændelse

Lungehindebetændelse er en tilstand, hvor lungehinden – en membran bestående af et lag af væv, linjer indersiden af ​​brysthulen og et lag af væv, der omgiver lungerne – bliver betændt. Også kaldet pleuritis, lungehindebetændelse forårsager skarp smerte i brystet (pleuritic smerte), der forværres under vejrtrækning.

En række af de underliggende forhold kan forårsage lungehindebetændelse. Behandling af lungehindebetændelse involverer smerter kontrol og behandle den underliggende tilstand.

De tegn og symptomer på lungehindebetændelse kan omfatte

Smerter forårsaget af lungehindebetændelse også kan påvirke din skulder eller ryg.

I nogle tilfælde af lungehindebetændelse, væske hober sig op i det lille rum mellem de to lag af væv (pleurale rum). Dette kaldes pleural effusion. Når der er en rimelig mængde væske, pleuritic smerter mindsker eller forsvinder, fordi de to lag af lungehinden er ikke længere i kontakt. En stor mængde væske i det pleurale rum kan skabe et pres, komprimere din lunge til det punkt, at det helt eller delvist kollapser. Dette gør vejrtrækning vanskelig og kan få dig til at hoste. Den ekstra væske kan også blive smittet. Dette kaldes en empyem. En empyema er ofte ledsaget af feber.

Ring til din læge med det samme, hvis du oplever uforklarlige, intens smerte i brystet under vejrtrækning.

Du har måske et problem med din lunger, hjerte eller bryst- eller en underliggende sygdom, som du har brug for omgående lægebehandling.

Hvornår skal se en læge

Hvad du kan gøre

To store, tynde lag af væv kaldet lungehinden adskille dine lunger fra brystet væg. Det ene lag wraps omkring ydersiden af ​​lungerne. De andre lag linjer den indre brystvæggen. Mellem disse to lag er et lille mellemrum (pleura rummet), der er normalt fyldt med en meget lille mængde væske. Lagene handle som to stykker glat satin svæveflyvning forbi hinanden, så dine lunger til at udvide og kontrakt, når du indånder uden modstand fra slimhinden i brystvæggen.

Lungehindebetændelse opstår, når lungehinden bliver irriteret og betændt. Som følge heraf er de to lag af pleural membran gnider mod hinanden som to stykker sandpapir, der producerer smerte, når du inhalerer og udånder. Den pleuritic smerter mindsker eller stopper, når du holde vejret.

Spørgsmål til din læge

Årsager til lungehindebetændelse omfatter

Hvad de kan forvente fra din læge

Du vil sandsynligvis starte med at se din familie læge. Men når du ringer for at oprette din udnævnelse, kan du blive opfordret til at søge omgående lægehjælp, hvis du oplever alvorlige, uforklarlige brystsmerter.

Hvad du kan gøre i mellemtiden

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at få klar til din udnævnelse, og hvad de kan forvente fra din læge.

diagnostiske procedurer

Spørgsmål at spørge lægen omfatter

Tøv ikke med at spørge andre spørgsmål.

Være klar til at besvare spørgsmål din læge kan spørge

Mens du venter på din udnævnelse

Din læge vil starte med at spørge om din sygehistorie og gøre en fysisk eksamen, herunder undersøge brystet med et stetoskop.

At afgøre, om du har lungehindebetændelse din læge kan anbefale

I nogle tilfælde kan din læge fjerne væske og væv fra det pleurale rum til test. Procedurer kan omfatte

Behandlinger, der anvendes i lungehindebetændelse og pleural effusion fokus primært på den underliggende årsag. For eksempel, hvis bakteriel lungebetændelse er årsagen, vil et antibiotikum bekæmpe infektionen. Hvis årsagen er viral, vil lungehindebetændelse løse på egen hånd.

Resultatet af lungehindebetændelse behandling afhænger af, hvor alvorlig den underliggende sygdom. Hvis betingelsen, der forårsagede lungehindebetændelse diagnosticeres og behandles tidligt, en fuld helbredelse er typisk.

Følgende trin kan hjælpe med at lindre symptomer relateret til lungehindebetændelse

besøge din læge