markedsplads forsikring typer: bronze, sølv, guld og platin planer

Lisa Zamosk; den 24. september 2015

Bronz; Silve; Gol; platin

En sygeforsikring Marketplace, også kendt som en Exchange, er et web site, hvor du kan købe og sammenligne forsikring planer i din tilstand. Din statens Marketplace har værktøjer til at hjælpe dig med at sammenligne dine valg og vælge den rigtige plan til dit behov.

På en tilstand Marketplace, er sundhed planer grupperet efter niveauer af dækning – hvor meget planen vil betale mod prisen på din sundhedspleje og hvilke tjenester er dækket.

Hvert niveau er opkaldt efter en type metal

Bronze planer tilbyde de mindst dækning og platin planer tilbyde den mest.

Niveauerne varierer med den procentdel af omkostninger, du skal betale i gennemsnit mod sundhedsvæsenet, du modtager.

Her er de procentdele af sundhedspleje omkostninger, du betaler i gennemsnit for hver type af planen

Den måde du betaler din del af disse omkostninger er i selvrisikoen, copays, og co-assurance.

Generelt, jo mere du betaler i månedlige præmier, jo mindre du vil betale i out-of-pocket omkostninger, hver gang du går til en sundhedsvæsenet eller at hente en recept. En præmie er, hvad du hver måned for at have en forsikring.

Som et eksempel, overveje forskellene i bronze og platin planer.

Med en bronze plan

Det beløb, du betaler, hver gang du ser din læge eller få en recept (din “out-of-pocket” omkostninger) er den højeste blandt de forskellige plan niveauer. Men, med en bronze plan, du også generelt betaler den lavest præmie hver måned i forhold til andre metaller planer.

Med en platin plan

Sammenlignet med de andre plan niveauer, er du sandsynligvis til at betale mindre, hver gang du ser din læge eller få en recept. Men med en platin plan, vil du også betale den højeste månedlige præmie.

Bronze plan: 40; Sølv plan: 30; Guld plan: 20; Platinum plan: 10%