mastitis under amning-eksamener og tests

Din læge kan som regel diagnosticere mastitis baseret på dine symptomer og en undersøgelse af de berørte bryst. Test er normalt ikke nødvendig. Men de kan gøres for at bekræfte en diagnose eller at hjælpe guide behandling for andre problemer, der kan udvikle sig.

Hvis du har en infektion, der er ikke bedre med behandling, kan din læge gøre et modermælk kultur. At give en prøve til en kultur, vil du klemme en lille prøve af mælk fra det berørte bryst på en steril vatpind. De kultur Resultaterne hjælpe din læge bekræfte en diagnose og at finde ud af de specifikke bakterier, der forårsager infektionen.

I nogle tilfælde, det tager mere end en runde af antibiotika for at rydde en bryst-infektion. Hvis du ikke har været at reagere på behandling med antibiotika, kultur resultater bruges til at finde ud af den mest effektive antibiotikum for dig.

Nogle gange kan en lomme af pus (absces) former i rødt område af brystet. Hvis en byld er for dybt ved at røre det at undersøge, kan lægen bruge en bryst ultralyd til at undersøge det. Ultralyd kan også bruges til at lede en nål til en byld, der skal tømmes for væske. En kultur af den byld fluid normalt gøres for at identificere den inficerende organisme.