MCL skade: ikke tilsidesættes af et knæ tåre

Af Amy McGorry

“The skinnebenet er forbundet til lårbenet …” Hmm … gjorde den sang nogensinde nævne, hvor de er tilsluttet? En måde er gennem det mediale kollaterale ligament (MCL)!

Den MCL løber langs den indre knæ og forbinder den nedre lårbenet (lårbenet) til din øverste del af skinnebenet (skinnebenet). Det giver stabilitet til den indre knæ og hjælper med at begrænse udadgående vridning af skinnebenet. Hvis du nogensinde har set en atlet tage et “hit” til den ydre knæ, der skubber knæet indad, har du set en MCL blive såret. Det er ofte forstuvet i sportsgrene som basketball, fodbold, fodbold og skiløb. Men du behøver ikke at være en pro atlet til at lide et MCL skade – en pick-up spil i bøjlerne eller fodbold kan forlade dig haltende hjem.

Når en kraft overmander MCL styrke, en tåre opstår. Knæet mister nu stabilitet og udøveren oplever smerte, typisk over indersiden af ​​knæet. Du kan se hævelse en til to dage efter skaden. Stående op fra en stol kan være smertefuldt, da ledbånd bliver stressede som knæbøjninger. Ofte med tårer, atleter lyst “knæet kan spænde.”

Enhver form for kraft rettet mod den indre knæ fra den ydre knæ understreger dette ligament. Hvis dit knæ kollapser indad som du hopper, løbe eller gå op trin, din MCL er underlagt skade.

En atlet kan også forstuvning en MCL når et beplantet fod vender udad kraftigt, som når du drejelige din knæ i kickboxing. Det kan være en isoleret skade, men det er ofte forbundet med en ACL (forreste korsbånd) og en medial menisk tåre. Når alle tre er involveret, det hedder den “ulykkelige treklang” – forlader en ulykkelig atlet på vej til sæson-afslutning kirurgi.

En MCL tåre normalt reagerer på konservativ behandling. Kirurgi er typisk undgås, så længe ingen andre ligamenter er involveret. En atlet kan sættes ud af spillet fra to uger til to måneder, afhængigt af sværhedsgraden af ​​brudstedet.

Jeg kan ikke beskytte dig fra spil-dages hits, men et samlet program styrke hofter og lår kan give, at knæet vis beskyttelse.

Mens du træner, bør du regne imellem …

Mens du træner, bør du regne imellem …