meditation: trin-for-trin afstresning

Stress kan påvirke alle i familien. Dine børn kan blive stresset af skolens arbejde, venner, og masser af aktiviteter efter skole. Du kan få det fra arbejde eller at have travlt med samkørsel og holde alle glade. Alt, stress kan føre alle til at gøre usunde valg – ligesom springe øvelse til veg foran fjernsynet eller vælge junk food i stedet for at spise sundere.

En fantastisk måde at lette stress er med meditation. Det er en nem, hurtig og sund måde at slappe af, og det kan gøre du føler dig bedre. Det er nemt for dig at undervise børnene. Du kan endda praksis sammen.

Der er ingen regler om, hvor gå, hvordan man sidder, eller hvor lang tid til at praktisere, når du mediterer. Det centrale er at finde det, du og børnene kan lide.

“En del af udfordringen, ligesom med kost eller motion, er at finde den måde, der vil arbejde for dig, og at du vil fortsætte med,” siger Tobin Hart, PhD. Han skrev The Secret Spiritual World of Children og er professor i psykologi og University of West Georgia.

En enkel måde er at starte er at få komfortable. Sidde eller ligge ned i et roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret.

Derefter fokusere på din vejrtrækning. Tag et par langsomme, dybe vejrtrækninger. Placer din hånd på din mave eller brystet, hvis der hjælper dig med at holde klar, hver gang du inhalerer og udånder. Følg dit åndedrag som det kommer i. Følg det, som det går ud.

Du vil sikkert bemærke dit sind begynder at vandre. Du tror måske på ærinder du skal køre eller en kløe, som du ønsker at ridse. Det er ok. Bare erkende, at det var på dit sind og re-fokus. Når dine børn bliver distraheret, tilskynde dem til forsigtigt bringe deres sind tilbage til vejret.

For nogle mennesker, er det lettere at fokusere på et mantra de gentager i deres hoved i stedet for at koncentrere sig om vejret. Har alle finde et ord, der slapper dem som “fred” eller “kærlighed”. Har dem sige det langsomt til sig selv som de indånder ind og ud.