meningokok vaccine (mpsv4, mcv4): tidsplan og bivirkninger

Meningokoksygdom er en infektion forårsaget af en stamme af bakterier kaldet Neisseria meningitidis. Denne invastive bakterie er en af ​​de førende årsager til bakteriel meningitis hos børn i alderen 2 til 18 i USA

Under den overkommelige Care Act, vil mange sygesikring planer yde gratis børns forebyggende sundhedsydelser, herunder checkups, vaccinationer og screening tests. Lær mere.

Health Insurance center

Heldigvis meningokoksygdom kan forebygges, og nøglen til forebyggelse er den meningokok vaccine. Her er information om vaccinen, som du kan bruge til at hjælpe med at beskytte dig selv og din familie fra meningokoksygdom.

Meningokoksygdom er ikke så smitsom som andre sygdomme, såsom en forkølelse eller influenza. Men det er spredt ved kontakt med inficerede respiratoriske og hals sekreter. Det kan ske med hoste, kysse, eller nysen.

Fordi risikoen stiger med tæt eller langvarig kontakt med en inficeret person, familiemedlemmer i samme husstand og pårørende har en øget risiko. Af samme grund, så er universitetsstuderende, der bor i sovesale.

Det korte svar er nej. Der er faktisk fire meningokok vacciner licens i USA Noneof vaccinerne indeholder levende bakterier.

Vaccinerne indeholder antigener – stoffer, der udløser kroppens immunsystem og få det til at lave antistoffer. Disse antistoffer derefter beskytte kroppen ved at angribe og dræbe bakterier, hvis det skulle invadere dit system.

Den første vaccine – meningokok polysaccharid vaccine eller MPSV4 – blev godkendt i 1978. Det er lavet med de antigener, der er indeholdt i den ydre polysaccharid eller sukker kapsel, der omgiver bakterien.

Den meningokok konjugat vaccine eller MCV4 blev godkendt i 2005. Det bruger antigener taget fra polysaccharidkapslen og derefter bundet til en separat protein, der retter sig mod kroppens immunceller. Dette gør det lettere for kroppens immunsystem til at se og genkende antigener.

En type MCV4, Menveos, er licenseret til brug i mennesker i alderen 2 til 55. En anden version, Menactra, er godkendt til disse 9 måneder til 55 år. MPSV4 er den eneste vaccine godkendt til brug hos personer over 55 samt folk 2 til 55. Begge vacciner beskytter mod fire typer af meningokoksygdom.

I 2015 blev to serogruppe B vacciner givet godkendelse og beskytte mod de to andre former for meningokoksygdom. MenB-FHpb eller Trumenba blev godkendt til en tre doser tidsplan, mens MenB-4C Bexsero er godkendt til to doser. Begge vacciner har vist sig effektive beskytter aldersgruppen 10-25, men er også blevet fundet at være egnede for ældre patienter.