mental sundhed: enuresis

Enuresis er mere almindeligt kendt som sengevædning. Natlig enuresis eller sengevædning natten, er den mest almindelige form for elimination lidelse. Dagtimerne befugtning kaldes døgnets enuresis. Nogle børn oplever enten eller en kombination af begge.

Denne adfærd kan eller ikke kan være målrettet. Betingelsen er ikke diagnosticeret med mindre barnet er 5 år eller ældre.

De vigtigste symptomer på enuresis omfatte

Mange faktorer kan være involveret i udviklingen af ​​enuresis. Ufrivillig, eller ikke-forsætlig, kan frigivelse af urin skyldes

Frivillig eller forsætlig, kan enuresis være forbundet med andre psykiske lidelser, herunder adfærdsforstyrrelser eller følelsesmæssige lidelser, såsom angst. Enuresis synes også at køre i familier, hvilket tyder på, at en tendens til, at lidelse kan være nedarvet (overføres fra forældre til barn, især på fars side). Desuden toilet uddannelse, der blev tvunget eller startes, når barnet var for ung kan være en faktor i udviklingen af ​​sygdommen, selv om der er lidt forskning for at gøre konklusioner om den rolle, toilet uddannelse og udvikling af enuresis.

Børn med enuresis beskrives ofte som tunge sveller, der undlader at vække på urin trang til at annullere eller når deres blærer er fulde.

Enuresis er et fælles barndom problem. Det skønnes, at 7% af drengene og 3% af pigerne alder 5 har enuresis. Disse tal falde til 3% af drengene og 2% af pigerne efter alder 10. De fleste børn vokser fra dette problem, når de bliver teenagere, med kun omkring 1% af mænd og mindre end 1% af kvinder, der har sygdommen i en alder 18.

Først vil lægen tage en sygehistorie og udføre en fysisk eksamen for at udelukke enhver medicinsk lidelse, der kan være årsag til udslip af urin, som kaldes inkontinens. Lab tests kan også udføres, såsom en urinanalyse og blod arbejde for at måle blodsukker, hormoner, og nyrefunktion. Fysiske forhold, der kan resultere i inkontinens omfatter diabetes, en infektion, eller en funktionel eller strukturel defekt forårsager en blokering i urinvejene.

Enuresis kan også være forbundet med visse lægemidler, der kan forårsage forvirring eller ændringer i adfærd som en bivirkning. Hvis der ikke fysisk årsag er fundet, vil lægen basere en diagnose af enuresis på barnets symptomer og aktuelle adfærd.

s ny e-mail-serien om at diagnosticere, behandle og leve med binge eating disorder