middelhavskost kan holde dit sind sundere i alderdommen –

Af Maureen Salamon

healthday Reporter

Onsdag 21 oktober, 2015 (healthday News) – I nyhederne, der lyder lidt ligesom det kom lige fra en sci-fi thriller, siger forskerne, at spise for meget kød kan skrumpe din hjerne.

På bagsiden, dog spise sunde fødevarer fra den såkaldte middelhavskost kan hjælpe din hjerne ophold i god form som du bliver ældre, den nye undersøgelse tyder på. Forskerne sagde, at folk over 65, der spiste flere fisk, grøntsager, frugt, korn og olivenolie havde en større hjerne volumen end en tilsvarende gruppe, der ikke følger en middelhavskost.

Det var opmuntrende at se, at jo mere du overholder denne middelhavskost, jo mere beskyttelse du får mod hjernen atrofi [svind], “sagde undersøgelse forfatter Yian Gu, en assisterende professor i neuropsykologi ved Columbia University i New York.” For folk interesseret i kost og livsstil faktorer, som fører til et bedre helbred, jeg tror, ​​det er en anden undersøgelse i overensstemmelse med tidligere undersøgelser, der viser Middelhavet kost er en sund kost, “tilføjede hun.

Men Gu bemærkede, at hendes undersøgelsens observationelle fund ikke kan bevise en endelig årsag-effekt sammenhæng mellem kost og hjerne volumen. Undersøgelsen blev kun designet til at finde en forening.

Resultaterne fra forskningen blev offentliggjort online 21 oktober i tidsskriftet Neurology.

Tidligere forskning har knyttet middelhavskosten til en lavere risiko for Alzheimers sygdom, undersøgelsen sagde. Kosten understreger forbrug af grøntsager, bælgfrugter (bønner, ærter og linser), frugt, korn, fisk og enkeltumættet fedt såsom olivenolie, undersøgelsens forfattere sagde. Den kostplan indeholder også en lavt indtag af kød, fjerkræ, mættet fedt og mejeriprodukter, samt milde til moderate mængder af alkohol, ifølge forskerne.

For undersøgelsen, Gu og hendes kolleger delt 674 voksne i to grupper baseret på, hvor tæt deres kost på linje med middelhavskosten. Deres gennemsnitsalder var 80 år. Alle deltagere gennemgik MR scanninger af deres hjerner til at måle total hjerne volumen og tykkelse. De afsluttede også spørgeskemaer om deres fødevarevalg og spisevaner.

Forskerne fandt, at hjernen mængder af dem, der ikke følger en middelhavskost var mindre end dem, der gjorde. Forskellen var mindre i den samlede størrelse – sidestilles med omkring fem år på aldring, undersøgelsens forfattere sagde.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Kylling, chokolade, salater, desserter, suppe