mobilitet efter en rygmarvsskade – emne oversigt

Mobilitet er et vigtigt aspekt af en rygmarvsskade (SCI). Evnen til at bevæge lader dig deltage mere aktivt i samfundslivet og gøre de ting, du gerne vil gøre. Du er ikke “begrænset” til krykker eller kørestole-de gør du uafhængig. Mobilitet enheder kan hjælpe dig med at komme på arbejde, shoppe, og komme rundt uden for dit hjem. De kan give dig mulighed for at deltage i løb, basketball, tennis og andre sportsgrene. Du kan ofte komme rundt så hurtigt som alle andre kan gå.

Mange naysayer fortalte Josh Blå, at han ikke kunne være en komiker. Men se, hvem der griner nu. Den 28-årige funny mand slog ud i konkurrencen på den fjerde sæson af NBC s Last Comic Standing, selvom, som han udtrykker det, “der er mange hvide mandlige komikere, men ikke for mange med cerebral parese .; Blå handicap er en stor del af sin handling. “Enhver vittighed jeg fortælle kommer fra perspektivet af en person med cerebral parese. Jeg kan ikke sige ting fra synspunktet af en ung sort kvinde, “deadpans han. Han …

Du vælger en kørestol baseret på hvor meget bevægelse og følelse du har (din funktionelle niveau af skade), hvor meget du er i stand til at gøre, hvor stærk din overkrop er, hvor og hvordan kørestolen skal bruges, og dens omkostninger. Spørgsmål du kan stille er

Andre typer af mobilitet enheder omfatter

Manuelle kørestole. Du flytter en manuel kørestol dig selv, og at gøre det, du har brug for overkroppen styrke. Manuelle kørestole med særlige udformninger anvendes ofte i sportsgrene, såsom basketball, tennis, og væddeløb; Power kørestole. Power kørestole indeholder en motor, styresystem, og det batteri, som du har brug for at genoplade. De bruges af folk med mindre styrke i overkroppen. De kommer i forskellige modeller og bliver mere forskelligartet. For eksempel kan du nu købe off-road, fire-hjulstræk kørestole.

Hvor meget styrke i overkroppen har jeg? Er jeg stærk nok til at bruge en manuel kørestol; Hvor vil kørestolen bruges? Indendørs kun? Eller indendørs og udendørs; Hvor ofte vil jeg bruge kørestolen? Lejlighedsvis eller hele tiden; Er det nemt at rejse med? Er det let og nem at tage fra hinanden; Vil min forsikring betale for alle eller nogle af det? Hvor meget skal jeg bruge på min egen; Hvilke garantier eller garantier kommer med kørestolen; Kan det serviceres eller repareres lokalt?

Seler, krykker eller vandrere. Nogle mennesker med LAF har nok styrke til at bruge disse enheder. Der er mange typer til rådighed, og din rehab team vil hjælpe dig med at finde den bedste pasform; Scootere og vogne, der har tre eller fire hjul. Disse er normalt brugt af folk, der ikke har brug for hjælp til at komme rundt hele tiden. Scootere er normalt billigere end kørestole og nemmere at styre. Scootere og vogne kan være selvkørende eller motoriseret.