Moyamoya syndrom

Vigtige; Det er muligt, at den titel af rapporten Moyamoya syndrom er ikke det navn, du forventede. Husk at tjekke synonymer notering at finde den alternative navn (e) og uorden underrubrik (r), som denne beretning.

Moyamoya syndrom er en fremadskridende sygdom, der påvirker blodkarrene i hjernen (cerebrovaskulær). Det er kendetegnet ved indsnævringen (stenose) og / eller lukning (okklusion) af halspulsåren inde i kraniet, den store arterie, der leverer blod til hjernen. Samtidig, små blodkar i bunden af ​​hjernen åbne op i et tilsyneladende forsøg på at levere blod til hjernen distalt for blokeringen. Disse små fartøjer er “Moyamoya” fartøjer, for hvilke sygdommen opkaldt. Utilstrækkelig blodforsyning fører så til reduceret levering ilt til hjernen, og det er denne iltmangel, der forårsager symptomerne på Moyamoya. Et af symptomerne er typisk slagtilfælde, hvilket resulterer i lammelse af ansigtet, armene eller benene, tab af tale, etc., eller midlertidigt tab af neurologisk funktion af kropsdele eller tale (forbigående iskæmiske anfald). Andre symptomer, der kan resultere omfatter hovedpine, synsforstyrrelser, forsinket udvikling, og beslaglæggelser. Ca. 10% af tilfældene af Moyamoya i de asiatiske lande har en genetisk årsag. Patienter med denne arteriopati der opstår enten på en familiær eller idiopatisk grundlag siges at have Moyamoya sygdom. Patienter, hos hvem arterie ændringer opstår i forbindelse med en anden proces, såsom seglcelleanæmi eller Downs syndrom siges at have Moyamoya syndrom. I denne rapport, bruger vi udtrykket “Moyamoya syndrom” som en forkortelse for begge former.

NIH / National Institute of Neurologiske og Strok; P.O. Boks 580; Bethesda, MD 2082; Tlf: (301) fra 496 til 575; Fax: (301) fra 402 til 218; Tlf: (800) fra 352 til 942; TDD: (301) 468-598; Internet: http://www.ninds.nih.gov; Moyamoy; PO Box 960; Wichita, KS 6727; OS; Email: admin @ moyamoy; Internet: http: //www.moyamoy; Genetiske og sjældne sygdomme (Gard) Information Cente; PO Box 812; Gaithersburg, MD 20898-812; Tlf: (301) fra 251 til 492; Fax: (301) fra 251 til 491; Tlf: (888) fra 205 til 231; TDD: (888) 205-322; Internet: http://rarediseases.info.nih.gov/GARD/

Dette er et uddrag af en rapport fra National Organization for Sjældne Diagnoser (NORD). En kopi af den fuldstændige rapport kan downloades gratis fra NORD hjemmeside for registrerede brugere. Hele rapporten indeholder yderligere oplysninger, herunder symptomer, årsager, berørte befolkning, relaterede lidelser, standard og testpræparater behandlinger (hvis tilgængelig), og referencer fra medicinske litteratur. For en fuld-tekst version af dette emne, gå til www.rarediseases og klik på sjældne sygdomme Database under “Rare Disease Information”.

Oplysningerne i denne rapport oplysninger er ikke beregnet til diagnostiske formål. Den er forsynet kun til orientering. NORD anbefaler, at de ramte personer søge råd eller vejledning af deres egne personlige læger.

Det er muligt, at titlen på dette emne er ikke det navn, du har valgt. Husk at tjekke Synonymer notering at finde den alternative navn (e) og Disorder Underafsnit (r), som denne beretning

Denne post sygdom er baseret på medicinsk oplysningerne fra datoen for enden af ​​emnet. Da NORD ressourcer er begrænsede, er det ikke muligt at holde hver post i sjældne sygdomme Database helt aktuelle og præcise. Forhør dig hos de organer, der er anført i afsnittet Ressourcer til de mest aktuelle oplysninger om denne lidelse.

For yderligere oplysninger og hjælp om sjældne sygdomme, skal du kontakte den nationale Organization for Sjældne Diagnoser på P.O. Box 1968, Danbury, CT 06.813-1968, telefon (203) 744-0100, hjemmeside www.rarediseases eller e-mail forældreløs @ rarediseases

Sidst opdateret: 1/20/201; Copyright 1989, 1996, 2003, 2004, 2007, 2009, 2012 National Organization for Sjældne Diagnoser, Inc.

 fra National Organization for Sjældne Diagnoser

Moyamoya sygdom

Ingen