multifetal graviditet reduktion – emne oversigt

Multifetal graviditet reduktion (MFPR) er en procedure, der anvendes til at reducere antallet af fostre i en multipel graviditet, som regel til to. Når en graviditet involverer tre eller flere fostre (high-order graviditet), risikoen for abort, dødfødsel, og livslang stigning handicap med hver ekstra foster.

Sker normalt tidligt i en graviditet, mellem den 9. og 12. uge; Er oftest ske, når der er fire eller flere fostre stede; Kan bruges til at reducere trillinger til tvillinger; Er kendt som “selektiv opsigelse”, når det drejer sig et foster med alvorlige defekter eller en, der forventes at dø senere i graviditeten, hvilket ville true livet af overlevende foster eller fostre.

Målet med MFPR er at øge chancen for en vellykket, sund graviditet. Multifetal reduktion graviditet

Den mest almindelige metode til føtal er transabdominal (gennem maven) MFPR. Til denne procedure, lægen bruger ultralyd som en guide og indsætter en nål gennem kvindens mave og ind i livmoderen til det valgte fosteret. Lægen injicerer fosteret med en kaliumchloridopløsning, som stopper den føtale hjerte.

Fordi det er meget lille i første trimester, er de døde foster normalt absorberes af moderens krop. Dette kan omfatte nogle vaginal blødning. Denne absorption proces er den samme proces, der sker i forsvindende twin syndrom.

Når der er tre eller flere fostre i livmoderen, deres risiko for invaliditet eller død er højere med hver ekstra foster. En vellykket MFPR øger chancerne for en sund overlevelse for de resterende fostre og reducerer risici for dig. Men MFPR fører undertiden til abort af de resterende fostre, tidlig fødsel, eller infektion.

Beslutningen om at have en multifetal reduktion graviditet er vanskelig og traumatisk. Hvis du står over for denne beslutning, så tal med din læge om dine personlige risici fra at forsøge at bære flere fostre til udtryk i forhold til risikoen for at vælge MFPR. Overvej også diskutere din beslutning med en rådgiver eller spirituel rådgiver.

Foreningen for Reproductive Medicine og Kongressen af ​​Obstetrikere og gynækologer anbefaler omhyggelig brug af infertilitet behandling i bestræbelserne på at undgå risikoen for en triplet-eller-flere graviditet og MFPR. Når embryoer overføres til livmoderen, betyder begrænse antallet af embryoner, der overføres for hver behandlingscyklus.