multipel sklerose og graviditet – emne oversigt

De fleste mennesker, der er diagnosticeret med multipel sklerose (MS) er kvinder i deres fødedygtige år. Spørgsmål om, hvorvidt MS påvirker blive gravid eller om arbejdskraft og levering er almindelige.

Det kan ske lige pludselig. Dit syn bliver svagt eller sløret. Du kan ikke se farver. Dine øjne ondt, når du flytter dem. Det er en tilstand, der kaldes optisk neuritis, og det er et fælles problem for mennesker, der lever med multipel sklerose (MS). Symptomerne kan virke skræmmende, men de fleste mennesker kommer sig fuldstændigt, ofte uden behandling.

Planlæg forud

Hvis du har MS, og du ønsker at få børn, tale med din læge. Nogle ting at tænke på og planlægge efter, er

De fleste par, hvor den ene partner har MS er i stand til at få børn uden MS påvirker graviditet, arbejdskraft, eller udlevering; MS øger ikke risikoen for abort eller fosterskader; Nogle kvinder har færre MS-symptomer under graviditeten, så en midlertidig tilbagefald efter levering. Men graviditet, levere en baby, og tidlig moderskab øger ikke risikoen for at blive deaktiveret af MS over tid. ; Der er tegn på, at graviditet kan faktisk hjælpe forsinke handicap langsigtet i kvinder, der har MS. 2

Nogle lægemidler til behandling af MS bør ikke anvendes under graviditet. Hvis du tager medicin for MS, bruge pålidelig prævention, indtil du beslutter at forsøge at blive gravid. Tal med din læge om, hvornår de skal stoppe med at tage medicinen. I nogle tilfælde kan lægen foreslå, at du venter med at begynde at forsøge at blive gravid, indtil et tilbagefald er afsluttet, og du ikke tage medicin; Nogle lægemidler til behandling af MS bør ikke anvendes under bryst -feeding. Beslutningen om, hvornår de skal begynde at tage MS medicin igen efter graviditet er en individuel beslutning hver kvinde skal gøre. Tal med din læge og overveje dine personlige værdier, ønsker og sværhedsgraden af ​​dine MS; Nogle symptomer fælles i graviditeten og efter barnets fødsel kan forværres af MS. Disse omfatter depression og træthed. Plan for enhver hjælp, du kan få brug for at styre dit arbejde, husstand, og andre børn under graviditeten og i de første par måneder efter at barnet er født; Barnet kan være lidt mere tilbøjelige til at udvikle MS senere i livet, end et barn født af forældre, der ikke har MS; Nogle mennesker med MS bliver invalid over tid. På grund af dette, nogle par beslutte ikke at få børn eller få færre børn, end de kunne have andet. Andre par ikke skifter deres planer for en familie, når de lærer om MS; Både kvinder og mænd, der har MS kan have brug for hjælp til at overvinde seksuelle problemer, såsom problemer med ophidselse eller ejakulation; Find en fødselslæge til at passe dig gennem din graviditet og fødsel. Find en, der er villig til at arbejde tæt sammen med den læge, der hjælper dig med at administrere dine MS. Fordi træthed, depression og medicin brug under brystet -feeding er alle spørgsmål at tænke over, efter at barnet er født, kan du også ønsker den børnelæge, du vælger til dit barn til at være opmærksom på dine MS.