Münchhausen-syndromet ved fuldmagt – emne oversigt

Munchausen syndrom ved fuldmagt (MSBP) er en mental sundhed problem, hvor en pårørende udgør eller forårsager en sygdom eller skade i en person under hans eller hendes omsorg, såsom et barn, en ældre voksen, eller en person, der har et handicap. Fordi sårbare mennesker er ofre, MSBP er en form for børnemishandling eller ældre misbrug.

Nogle mennesker synes at være født med evnen til at overvinde tilbageslag med relativ lethed. Det er et træk, der eksperter kalder modstandskraft; Mennesker med modstandskraft har en større følelse af kontrol over deres liv, siger psykolog Robert Brooks, PhD. Det gør dem mere villige til at tage risici; “Også på grund af deres optimistiske livssyn, er de mere tilbøjelige til at udvikle og vedligeholde positive relationer med andre,” samt levende mere meningsfulde liv, siger Brooks. Han co-skrev The Power of Resilience: …

Den pårørende med MSBP kan

Ofrene er oftest små børn. De kan få smertefulde medicinske tests, de ikke har brug for. De kan endda blive alvorligt syg eller kommer til skade eller kan dø på grund af handlinger plejeren.

Børn, der er ofre for MSBP kan have livslang fysisk og følelsesmæssige problemer og kan have Munchausen syndrom som voksne. Dette er en lidelse, hvor en person forårsager eller falsk rapporterer hans eller hendes egne symptomer.

Læger er ikke sikker på, hvad der forårsager det, men det kan være forbundet med problemer under misbrugeren barndom. Misbrugere ofte føler sig ligesom deres liv er ude af kontrol. De har ofte dårligt selvværd og kan ikke beskæftige sig med stress eller angst.

Lyve om barnets symptomer; Skift testresultater at gøre et barn synes at være syg; Fysisk skade barnet at give symptomer.

Den opmærksomhed, som pårørende får fra at have et sygt barn kan tilskynde deres adfærd. Pårørende kan få opmærksomhed ikke kun fra læger og sygeplejersker, men også fra andre i deres samfund. For eksempel kan naboer forsøge at hjælpe familien på mange måder-såsom ved gør gøremål, hvilket bringer måltider, eller give penge.

En person med MSBP ofte

Har medicinske færdigheder eller erfaring; Synes viet til hans eller hendes barn; Ser for sympati og opmærksomhed; Forsøger for svært at blive tæt og venligt med medicinsk personale; Behov for at føle sig stærk og i kontrol; Ikke se hans eller hendes adfærd som skadelig.