mundhygiejne og betingelser ordliste

Nogensinde forlod tandlægen kontor følelse mere forvirret over dine tænder, end da du kom? Denne ordliste kan hjælpe med at guide dig gennem din næste tandlæge udnævnelse og give dig en bedre forståelse af oral egenomsorg, betingelser og procedurer.

Abutment: En tand eller implantat, der understøtter en kunstig anordning (fast protese). Forankret til mellemstykket, protesen erstatter en tand eller tænder.

Amalgamfyldning: En blanding af kviksølv, sølv, tin og kobber anvendes til at udfylde hulrum. Denne kombination er meget holdbart, let at bruge, og meget modstandsdygtig over for slid, men er ikke så naturligt udseende som andre typer af restaureringer.

Blegning: Whitening tænder med en af ​​en lang række produkter eller procedurer, enten i hjemmet eller i tandlægen kontor.

Bonding: En harpiks anvendes til at ændre form eller farve af en tand eller udfylde et hulrum.

Bridge: En enhed, der erstatter manglende tænder ved krone de tilstødende dem. Det er cementeret til omgivende tænder for support.

Bruxism: tænderskæren (stramt holder øverste og nederste tænder sammen) eller slibning (glidende tænder frem og tilbage), mens du sover eller er vågne. Nogle gange forårsaget af stress eller endda søvnforstyrrelser, bruxism lægger pres på væv omkring din kæbe og kan slides ned dine tænder.

Calculus: En hård depositum på mineraliseret materiale stikning til kroner eller rødder af tænder. Denne deponering udvikles gradvist, når en klæbrig film af bakterier på tænder blander med mineraler i spyt og får lov til at hærde med tiden.

Caries: Huller i tænderne eller hulrum, der udvikler, når maden tilbage på tænderne ødelægger emaljen. Bakterier trives på disse fødevarer, frigiver en syre, der tærer på tænderne over tid.

Crown: En restaurering, der dækker eller “kasketter” en tand.

Tandproteser: Kunstige tænder, der er placeret i munden, efter de resterende tænder er fjernet.

Tør sokkel: En tilstand, der kan forekomme, når en blodprop kommer ud af en sokkel efter en tand fjernes, før stikket har haft tid til at helbrede. En tør socket kan være meget smertefuldt for flere dage.

Bad breat; Gum diseas; Udseendet af dit smil; Mouth smerte