musik og din træning: afspilningslister, volumen, og mere

Musik kan gøre din træning bedre ved at hjælpe dig holde længere og nyde det mere.

Du skal bare nødt til at vide, hvilke typer af melodier til at sætte på din spilleliste.

“Der er et sweet spot, hvad angår tempo, mellem 120 og 140 slag i minuttet.” – Costas Karageorghis, ph.d.

Musik kan motivere dig til at arbejde længere og hårdere, siger David-Lee Priest, ph.d., psykolog og forsker ved University of East Anglia, Norwich, England.

Hurtig musik, især, kan hjælpe, fordi det distraherer dig fra at få træt eller ønsker at holde op med at udøve, siger præst.

Der er en fangst: Hvis musikken er for hurtigt, er det sandsynligvis ikke vil hjælpe din præstation, nydelse, eller udholdenhed, siger Costas Karageorghis, ph.d., en sports psykologi ekspert på Brunel University i London.

“Resultaterne viser, at der er et sweet spot, hvad angår tempo, mellem 120 og 140 slag i minuttet,” siger Karageorghis, som har studeret effekten af ​​musik på øvelse for mere end 20 år.

Hvordan du reagerer på musik også afhænger af, hvem du er. Hvis ligesom de fleste mennesker, du arbejder ud på et moderat niveau et par gange om ugen, musik er helt sikkert et plus. Det er ligesom den “ost sauce på toppen af ​​broccoli,” siger præst. Det vil sige, du kan tåle motion bedre, hvis du lytter til musik.

Men hvis du er en elite atlet, eller hvis du arbejder ud en meget intens niveau, er du allerede så ind i det, at musik kan ikke give dig så meget af en kant.

Lyt til noget, du ønsker. Hvis du vil, kan du tjekke de slag i minuttet (bpm) på en app.

Vælg sange, der afspejler din puls, afhængigt af niveauet af motion, antyder Karageorghis.

For eksempel, han anbefaler langsommere sange, der har tempi i 80-90 bpm interval, som “Stereo Hearts” af Gym Class Heroes eller “Twilight” af Cover Drive, når du varmer op eller afkøling.

Som du tempoet op til en moderat intens niveau, Karageorghis siger sange inden for 120-140 bpm område er ideelle – som “rumskibe” af Nicki Minaj (125 bpm), “Domino” af Jessie J (127 bpm), og “Turn Me On” af David Guetta featuring Nicki Minaj (128 bpm). Sange over 140 bpm er usandsynligt at forbedre træning, siger han.

Mens du træner, bør du regne imellem …

Mens du træner, bør du regne imellem …