nærsynethed eller myopi hos børn

Børn har ofte en progressiv form for nærsynethed, eller nærsynethed, der forværres hele barndommen. Deres vision er dog let korrigeres med briller, og det normalt stabiliserer i 20’erne, da deres øjne er færdig med at vokse.

Nærsynethed er den manglende evne til at se genstande på afstand tydeligt. Hos mennesker med nærsynethed, øjeæblet er normalt lidt længere end normalt fra front til bag. Lysstråler, der udgør billeder, du ser, fokusere foran, i stedet for direkte på nethinden, den lysfølsomme del af øjet. Når dette sker, objekter på afstand er slørede og uklare.

Progressiv nærsynethed eller nærsynethed er overvejende forårsaget af genetik. Børn arver en tendens til at udvikle øjet betingelse fra deres forældre. Den måde, hvorpå en person bruger deres øjne, såsom ofte udfører detaljerede eller up-close arbejde, kan også have indflydelse på udviklingen af ​​nærsynethed.

Oftest behøver små børn med nærsynethed ikke klage eller kun klager over svært ved at se ting langt væk. En nærsynet barn kan bevæge sig tættere på objekter for at se klart. Hvis dit barn synes at have problemer med at se ting på afstand, lave en aftale med en øjenlæge.

Børn har brug for deres vision kontrolleret ved 6 måneder, 3 år, og før første klasse. Dette er især vigtigt, hvis der er en familie historie progressiv nærsynethed eller andre øjenlidelser.

Det er stadig kontroversiel, om progressiv nærsynethed hos børn kan bremses. Nogle nyere undersøgelser tyder på, at anvendelsen af ​​atropin kombineret med bifocals forsinker udviklingen af ​​nærsynethed.

Børn med nærsynethed kan bære briller. De kan også begynde at bruge kontaktlinser, når de er modne nok til at tage sig af dem. Ofte er dette afhænger af, hvor involveret forældrene er i omsorgen for de kontaktlinser. Øjenlæger sjældent anbefale kontaktlinser før et barn kommer ind hans eller hendes teenageår.

Tal med dit barns øjne læge for at finde, hvis kontaktlinser kan hjælpe dit barn.

Da nærsynethed ofte er nedarvet, er det ikke helt muligt at forhindre det. Men der er ting, du kan tage for at minimere dens virkning. Sørg for at dit barn undersøges tidligt, især hvis der er en familie historie progressiv nærsynethed eller andre øjenlidelser. Hvis det er ubehageligt at udføre arbejde eller ser fjernsyn fra en standard afstand, kan dit barn allerede være at udvikle nærsynethed og har brug for en øjenundersøgelse.

KILDER

Optometric Association: “Nærsynethed (Nærsynethed).”

Mayo Clinic: “Nærsynethed.”