nakkeskader i sport: hvad du bør vide

Pain Management Trends

Kom tackles to værfter inden udgangen zone med dit team ned seks point og mindre end et minut til at gå i spillet er en smerte i nakken – bogstaveligt talt. Ikke blot vil en hård tackle nix dine chancer for at vinde spillet, men det kan også efterlade dig med en hals skade.

Hold læsning for at lære, hvorfor din nakke er så vigtigt, og hvad du skal gøre for at beskytte det.

Din hals er den del af din rygsøjle, der forbinder dit hoved til resten af ​​kroppen. Nogle halse er store og brede, andre er lange og tynde. Men det er formet, din nakke har en stor opgave. Det skal være fleksibel nok til at flytte, men også stærk nok til at bære vægten af ​​dit hoved. Pick up en 10-pund bowlingkugle og du kan føle, hvordan tung en belastning din nakke har at bære.

De syv spinal knogler eller ryghvirvler, der udgør din hals er hvad giver det stabilitet. I mellem hver hvirvel er diske, der virker som dæmpning støddæmpere. Der er også muskler, der støtter nakken og give den fleksibilitet.

Afspilning af sport regelmæssigt kan sætte en masse slid på muskler og ledbånd i nakken.

Direkte slag til hovedet eller skulderen kan føre til hovedskader samt skive og nerveskader, stammer og forstuvninger og andre nakkeskader.

Din hals tager en dunkende, hver gang du får fat eller falde. En high-speed kollision, der kaster hovedet frem eller tilbage kan sætte en masse kraft på halsen, ligesom at få piskesmæld i en bilulykke. Når halsen er slynget bagud forbi sine normale grænser, det hedder hyperekstension. Når halsen er slynget fremad ud over sine grænser, det hedder hyperflexion. Disse pludselige bevægelser kan rive ledbånd – de tykke, gummi band-lignende væv, der forbinder ryghvirvler i nakken – forårsager en forstuvning eller stamme.

Når kraften af ​​et hit eller falde skubber hovedet til den ene side, kan du få en hals skade kaldet en brænder eller stinger. Opkaldt grund af shock-lignende ryk af smerte sender racing fra din skulder ned din arm, er en brænder eller stinger forårsaget af skader på plexus brachialis – det bundt af nerver, der leverer følelse til armen. Brændere og stingers er fælles: Op til 70% af college fodboldspillere angiver at have haft en af ​​disse skader.