narcissisme eller højt selvværd? hvad er narcissistisk personlighedsforstyrrelse?

Det er menneskets natur at være egoistisk og pralende nu og da, men sande narcissister tage det til en ekstrem. De har ikke bare har ekstra selvtillid, har de ikke værdsætter andres følelser eller ideer og ignorere andres behov.

For et år siden, ifølge nyhedsindslag, Corrine Leclair-Holler, så 29, talte på hendes mobiltelefon, mens man kører i Concord, N.H. En anden chauffør, Carissa Williams, så 23, råbte på hende, så trak forude. Da hun nåede en motorvej på rampen, Williams standsede sin bil, kom ud (forlader sin egen baby i bilen), kravlede ind Leclair-Holler bil, og skød hende med en stun gun – trods leclair-Holler skrig, at hun var gravid; Leclair-Holler og hendes baby var fint. Williams blev dømt for …

Hvis du kan genkende nogle af de træk nedenfor, der er nogen, der er selvoptaget. Hvis han har de fleste af dem, kunne han have uorden. En terapeut kan komme til bunds i det.

Ordet kommer fra en græsk myte, hvor en smuk ung mand ved navn Narcissus ser sit eget spejlbillede i en pulje af vand og falder i kærlighed med det.

Lyder som nogen du kender? Er folk ofte forstyrret med ham? Er det svært for ham at holde relationer? Er han tendens sætte sig først og tror, ​​at han ved, den eneste “rigtige” måde? Han kunne også

Nogen som dette kan synes at have højt selvværd, men det modsatte er sandsynligvis sandt. Der er en dyb følelse af usikkerhed nedenunder, grand ydre. Han ønsker andre til at være misundelig, men ofte er han den jaloux én. Han er konkurrencedygtige og truet af andres resultater. Hans relationer er ofte stormfuldt og kortvarig. Han efterlader et spor af sårede følelser i hans kølvand.

Han er let såret, men enten vælger at ikke vise det eller overreagerer i raseri. Han kan ikke stå kritik. Han gør undskyldninger og nægter at tage ansvar for sine fejl og fiaskoer. Han ser sig selv som en naturlig leder, der nemt kan svaje andre. Han lytter ikke og ofte afbryder. Det er en ensrettet gade – alle tage, ingen give.

Nogen kan være en narcissist og ikke har lidelsen. For eksempel har Bill Gates blevet kaldt en narcissist, men ikke i det omfang, det forstyrrer hans daglige liv.

Det er bevist, at de fleste mennesker er tiltrukket af narcissister og finde dem attraktive, sympatisk, og spændende. Tillid er charmerende. Og succesrige ledere er ofte mere selvsikker og krævende.

s ny e-mail-serien om at diagnosticere, behandle og leve med binge eating disorder