nefrogen diabetes insipidus: behandlinger og flere

Diabetes Trends

Nefrogen diabetes insipidus er et langt navn for en usædvanlig tilstand. Nefrogen diabetes insipidus er ikke det samme som diabetes mellitus. Diabetes mellitus forårsager forhøjede blodsukker. Men nefrogen diabetes insipidus skyldes et problem i nyrerne.

Hvis du har diabetes, har du sikkert kender advarselstegn på lavt blodsukker, eller hypoglykæmi. “Det er blevet beskrevet bedst som lidt ligesom den følelse, du får, når du glider på is i en bil: panik, hurtig hjerterytme, [og] en slags følelse af undergang,” siger John Buse, MD, ph.d., professor af medicin, chef for afdelingen for endokrinologi, og udøvende prodekan for klinisk forskning ved University of North Carolina i Chapel Hill School of Medicine; Du også sikkert, at hypoglykæmi …

Diabetes insipidus er forårsaget af problemer relateret til et hormon kaldet antidiuretisk hormon eller ADH. ADH er produceret i en del af hjernen kaldet hypothalamus. Den er gemt i hypofysen. Frigivelse af ADH udløses af væsketab eller dehydrering. Når den bliver frigivet, det forårsager nyrerne til at tilbageholde vand. Dette resulterer i et fald og koncentration af urin.

I nefrogen diabetes insipidus, er nok ADH produceret. Men nyrerne er delvist eller helt blinde for det. Typisk er nyrernes ADH sensorer mangler eller er defekt. Som et resultat, ADH strømmer forbi uden virkning. Nyrerne ikke absorberer vand nok. I stedet er de udskiller rigelige fortyndet urin, som om intet ADH var til stede.

Den manglende evne af nyrerne at bevare vand fører til symptomerne på nefrogen diabetes insipidus. de omfatter

Hos nogle mennesker, kan disse symptomer bliver ekstreme og forårsage dehydrering. Overdreven væsketab kan også forårsage elektrolytforstyrrelser. Symptomer på elektrolytforstyrrelser omfatter

For en person uden nefrogen diabetes insipidus, kan ekstrem tørst det skaber være svært at forstå. Nogle mennesker har brug for at drikke et stort glas flydende hver 15 minutter, hele dagen, hver dag. Og da nyrerne ikke holder, at vand i, der betyder en masse badeværelse pauser.

Men hvorfor “insipidus”? Personer med diabetes insipidus er ikke fadt, men deres urin er. Fadt kan betyde kedelig eller mangler smag. Tro det eller ej, læger længe siden ville smage urin til at opdage sygdom. I modsætning diabetes mellitus, hvilket resulterer i sød smag urin, diabetes insipidus skaber vandig, smag-fri urin.