nekrotiserende enterocolitis – emne oversigt

Nekrotiserende enterocolitis er infektion og inflammation af tarmen. Det er mest almindeligt hos spædbørn, der er født tidligt (præmatur). Mange nyfødte, der har det gå på at leve et sundt liv. Men hvis infektionen bliver svær, kan det forårsage alvorlige skader på tarmen, som kan være dødelig. Nogle børn kan have vedvarende problemer med fordøjelsen, vækst eller udvikling.

Læger er ikke sikker på, hvad der forårsager denne betingelse. Det kan forekomme, når de immun- og mave systemer ikke danner på de rigtige måder. Dette kan ske, når et barn bliver født tidligt eller når der er problemer under graviditeten eller fødslen.

Eksperter ved ikke, om fodring formel til en nyfødt kan føre til nekrotiserende enterocolitis. De ved, at sygdommen er langt mindre udbredt hos spædbørn, der er fodret modermælk.

Nogle læger anbefaler probiotika for at hjælpe med at forhindre nekrotiserende enterocolitis i nogle spædbørn, der er i risiko for det. Probiotika er bakterier, der hjælper opretholde den naturlige balance i organismer (mikroflora) i tarmene.

Et opsvulmet, bud, rød eller skinnende mave; Forstoppelse; Mørke, sort eller blodig afføring; Lav eller ustabil kropstemperatur; Kuldegysninger og feber; Hurtig hjerterytme og vejrtrækning; Ikke ønsker at spise; Opkastning; At være mindre aktive eller har lidt energi.

Symptomerne afhænger af, hvor alvorligt problemet er. De kan omfatte

Lægen vil spørge om dit barns symptomer og tidligere sundhed. Lægen kan gøre tests, såsom

Dit barn vil blive behandlet på et hospital neonatal intensivafdeling (NICU). Behandlingen varer normalt tre til 10 dage. Det kan vare længere, hvis tilstanden er alvorlig. Behandling omfatter intravenøs (IV) fodring, antibiotika, og et rør, der går i næsen til maven for at fjerne ekstra væske og gas fra tarmen.

En X-ray af din nyfødte mave; En test for at tjekke for blod i dit barns afføring (fækal okkult blodprøve); Tests for at kontrollere for bakterier i fæces, blod, urin eller spinalvæske.