nerve funktionstest til evaluering lave rygproblemer – emne oversigt

De nerver, der bærer beskeder til og fra dine ben kommer fra din lav ryg. Ved at kontrollere din muskelstyrke, dine reflekser og din fornemmelse (følelse), kan din læge fortælle, om der er pres på en nerve rod, der kommer fra din rygsøjle. Han eller hun kan ofte også fortælle hvilken nerve rod er involveret.

Muskel styrke test kan opdage ægte muskelsvaghed, hvilket er et tegn på pres på en nerve rod. (Sommetider ben svaghed er faktisk på grund af smerter, ikke presse på en nerve.) De fleste mennesker, der har diskusprolaps diske, der forårsager symptomer har også nogle nerve rod kompression. Nerve rod kompression normalt stammer i lumbosacral region.

Specifikke muskler modtager impulser fra bestemte nerver, så at finde ud af, hvilke muskler er svage viser din læge, hvor nerve rødder bliver komprimeret.

Muskel styrke tests omfatter

Hip fleksion. Du sidder på kanten af ​​eksamen bordet med knæene bøjet og fødder hængende ned. Så du løfter låret op fra bordet, mens lægen skubber ned på dine ben nær dit knæ. (Denne test kan også gøres, mens du ligger på ryggen.) Hvis din smertefulde ben er svagere end det andet ben, kan du have nerve rod kompression på den højere del af din lav ryg, inden for den sidste thorax og den første, anden og tredje lændehvirvel (T12, L1, L2, L3 region); Knee forlængelse. Mens der i den siddende stilling, du ordne dit knæ, mens din læge skubber ned på dine ben i nærheden af ​​din ankel. Hvis din smertefulde ben er svagere end det andet ben, kan du have nerve rod kompression på den anden, tredje eller fjerde lændehvirvel (L2 L3 eller L4 region); Ankelryg. Mens du er i siddende stilling, lægen skubber ned på dine fødder, mens du forsøger at trække dine ankler opad. Hvis der er svaghed i det ene ben, vil anklen vige for det nedadgående pres. Dette er et tegn på mulig nerve rod kompression på niveauet for den femte lændehvirvel (L4 eller L5 region); Great tå forlængelse. Mens du er i siddende stilling, lægen skubber ned på dine store tæer mens du forsøger at udvide dem (bøje dem tilbage mod dig). Hvis der er svaghed i det ene ben, vil dens storetåen vige for tryk. Dette er et tegn på mulig nerve rod kompression på niveauet for den femte lændehvirvel (L5 region); Plantar fleksion magt. Du står og stiger op på tæerne på begge fødder og derefter på hver fod separat. Toe rejser er vanskeligt, hvis ikke umuligt, at gøre, hvis en bestemt nerve region er komprimeret. Dette er et tegn på mulig nerve rod kompression på niveau med den første baekkenhvirvler (S1-regionen).