neti potter til sinus problemer: fungerer de?

Hvis du er en af ​​de millioner af mange mennesker i verden, der beskæftiger sig med sinus problemer, du ved, hvordan elendige ansigtssmerter og tilstoppede nasal passager kan være. I deres søgen efter lindring, har mange sinus syge henvendt sig til nasal saltvand kunstvanding, en terapi, der bruger en salt og vand løsning til at skylle ud næse.

Øre, næse og hals kirurger anbefaler nasal kunstvanding med en Neti pot eller anden metode til deres patienter, der har undergået sinus kirurgi, for at rydde væk skorpedannelse i næse. Mange mennesker med sinus symptomer fra allergi og miljømæssige irritanter også er begyndt at regelmæssigt bruger den Neti pot eller andre nasal kunstvanding enheder, hævder, at disse enheder lette overbelastningen, og ansigtssmerter og tryk. Forskning bakker op disse påstande, at finde, at nasal kunstvanding kan være en effektiv måde at lindre sinus symptomer, når de anvendes sammen med standard sinus behandlinger. For nogle mennesker, kan nasal kunstvanding bringe lindring af sinus symptomer uden brug af medicin.

Den grundlæggende forklaring på, hvordan Neti pot virker, er, at det tynder slim og hjælper flush det ud af de nasale passager.

En mere biologisk forklaring på, hvordan neti pot værker har at gøre med lille, hår-lignende strukturer kaldet cilier, som linje indersiden af ​​nasale og sinus hulrum. Disse cilia bølge frem og tilbage for at skubbe slim enten til bagsiden af ​​halsen, hvor det kan synkes, eller til næsen for at blive blæst ud. Saltvandsopløsning kan bidrage til at øge hastigheden og forbedre koordineringen af ​​cilier, så de mere effektivt kan fjerne allergener og andre irriterende stoffer, der forårsager problemer med bihulerne.

Hvordan man kan reducere / behandle sæsonbetonet allergi hos børn.