non-Hodgkins lymfom-eksamener og tests

Hvis der er mistanke ikke- Hodgkins lymfom (NHL), vil din læge bede om din sygehistorie og udføre en fysisk eksamen. Denne eksamen omfatter kontrol for forstørrede lymfeknuder i nakken, armene, og lyske.

En vævsprøve (biopsi) er nødvendig for at stille en diagnose. En biopsi for non-Hodgkins lymfom tages sædvanligvis fra en lymfeknude, men andre væv kan der udtages prøver samt.

En knoglemarv aspiration og biopsi er normalt gøres for at finde ud af, om lymfomceller er til stede i knoglemarven.

Din læge kan også bestille andre tests, herunder

Blodprøver, såsom en kemi-skærm til at måle niveauet af flere stoffer i blodet og en CBC (komplet blodtælling) at give oplysninger om, hvilke typer og antal celler i blodet; En røntgen af ​​thorax, at give et billede af indersiden af ​​brystet; En CT-scanning eller MR, til at give detaljerede billeder af den indvendige side af brystet, maven, og bækken; En PET-scanning, for at vise områder med øget metabolisk aktivitet. Metabolisk aktivitet er ofte høj i kræftceller; Lab tests, såsom flowcytometri, der kontrollerer de typer af celler i en biopsi prøve. Disse tests hjælpe din læge finde ud af type lymfom; Lumbalpunktur (også kaldet en spinal tap), for at finde ud af, om lymfomceller er i fluid (cerebrospinalvæske eller CSF), der omgiver hjernen og rygmarven.