normal vægt fedme: en skjult sundhedsrisiko?

Ja. Du kan have en normal vægt, men hvis din fedtprocent er høj nok, kan du blive betragtet overvægtig – en tilstand kendt som normal vægt fedme. Normal vægt fedme betyder, at du kan have de samme alvorlige sundhedsmæssige risici, som gør en person, der er overvægtige. Fedme er defineret som at have en stor mængde af kropsfedt – ikke som vejer for meget.

En formel kaldet body mass index (BMI) bruges til at afgøre, om du er på en sund vægt for din højde. Men BMI fortæller ikke hele historien, fordi det ikke måle kropsfedt. Så du kan have en normal BMI, mens din fedtprocent er høj nok til at øge sundhedsrisici.

Forskerne forsøger stadig at afgøre, hvilken procentdel af kropsfedt tæller som fedme, når din vægt er normal, og om retningslinjer bør være forskellige afhængigt af din alder og køn.

Ligesom fedme, kan normal vægt fedme øger din risiko for alvorlige helbredsproblemer, herunder

Hvis du er bekymret for din fedtprocent, så tal med din læge. Din læge ønsker måske at måle dit kropsfedt og anbefale yderligere undersøgelser for at se, om du er i risiko for fedme-relaterede tilstande. Din læge kan også opfordre dig til at begynde at spise sundere og øge dit aktivitetsniveau.

Med

Katherine Zeratsky, R. D., L. D.