nykturi: hvad der forårsager overdreven natlig vandladning og hvad der kan hjælpe.

Inkontinens / OAB Trends

Har din blære nag dig ud af sengen natten? Hvis du nødt til at gå på toilettet mere end én gang i løbet 6-8 timers Zzz s, kan du have nykturi.

Når du har problemer med at kontrollere din blære, du ved aldrig, hvornår du kommer til at føle den pludselige, ukontrollable trang til at gå. Du kan komme til det punkt, hvor du planlægger hele dit liv rundt tilgængeligheden af ​​et badeværelse. Frygten for at lække mens shopping eller ud med venner kan være pinligt nok til at gøre dig blive hjemme; Blærekontrol problemer er noget de fleste mennesker er tilbageholdende med at tale om, selv med deres læger. Alligevel har denne diskussion kan hjælpe dig med at finde en løsning …

Der er mange mulige årsager. Nogle har brug for medicinsk behandling, andre du kan administrere på egen hånd.

Du kan bare være at drikke for meget eller for tæt på sengetid. Drik mindre flere timer, før du går i seng. Har du ikke alkohol eller koffein sent på dagen. Og sørg for at bruge badeværelset, før du går i seng.

En urinvejsinfektion (UTI) vil gøre dig nødt til at tisse om natten. Det kan gøre ondt, når du tisser, din mave kan gøre ondt, og du måske har feber. Din læge kan diagnosticere og behandle en UTI.

Jo ældre du er, jo større er risikoen for at brug for at tisse mere om natten.

Som du alder, din krop gør mindre af det hormon, der fortæller dine nyrer til at arbejde mindre, mens du sover. Også din blære er ikke så elastisk, så du kan ikke holde så meget som du plejer.

Når du er ældre du er også mere tilbøjelige til at have andre helbredsproblemer, der gør du har brug for at tisse natten over. Dit køn kan spille en rolle, også

Nogle lægemidler trækker væske ud af dit system og gøre dig tisse mere. Spørg din læge, hvis nogen af ​​dine meds gøre dette. Du kan løse problemet ved at tage dem tidligere på dagen, eller lægen kan være i stand til at ændre din medicin.