o2 kostplan review: antioxidanter til vægttab?

Kunne du bremse aldring, få mere energi, og tabe sig, også – uden at tælle kalorier eller at ofre smag?

The O2 kost, ved anbefalet diætist Keri Glassman, siger du kan.

Glassman 32-dages plan centre på ORAC (ilt radikale absorbans kapacitet) skala, som fortæller dig, hvor rig en fødevare er i antioxidanter. Jo højere ORAC score, jo bedre.

På denne plan, du regne ORAC points, ikke kalorier. Du spiser mere af ORAC skala top-rated fødevarer, herunder bladgrøntsager, artiskokker, blåbær, laks, urter og krydderier og mindre af den laveste, såsom stegt mad, bagværk, slik og sodavand.

Du spiser tre måltider og mindst en snack om dagen.

Off-grænser: stegt mad, bagværk, sukker- og fedt-fri forarbejdede fødevarer, højt fedtindhold eller forarbejdet kød, sodavand, kunstige sødestoffer, transfedt, og high-fructose majssirup.

De første par uger af planen kan være temmelig intens, især de første par dage.

Fase 1 (varer 4 dage): Denne fase er en “rense”. Du får en kæmpestor 50.000 ORAC point pr dag meget få kalorier, og du drikker vand og grøn te.

Fase 2: Du får 30.000 ORAC point om dagen, styre dine portioner, og spise masser af frisk frugt og grøntsager i 2 uger.

Fase 3: Du kan tilføje en overbærenhed ugen, og du får flere fødevarer muligheder. Denne fase varer i 2 uger.

Fase 4 (igangværende): Stick med fase 3 retningslinjer, plus en mere overbærenhed om ugen og en mere high-ORAC frugt om dagen.

Du kan ikke have alkohol i fase 1 og 2. Du kan drikke i moderate mængder, i fase 3 og 4, som en af ​​dine aflad.

Du kan være nødt til at gøre en stor forandring i dit valg af fødevarer, afhængigt af hvad du spiser nu. Men denne ændring er beregnet til at vare.

Begrænsninger: Du har flere begrænsninger i starten af ​​planen, men de løsne op.

Madlavning og indkøb: Du skal være i stand til at finde mange ORAC-rige fødevarer til din købmand. Bogen indeholder tips til at spise ude og vælge fødevarer på nærbutikker.

Emballerede fødevarer eller måltider: Nej

I-personers møder: Nej.

Øvelse: Hver uge, bør du gøre 2,5 timers moderat motion.

Du kan nemt justere denne plan til at passe vegetar, veganer, og glutenfrie behov.

Omkostninger: Bare dine dagligvarer.

Support: Du gør denne plan på egen hånd. Glassman hjemmeside indeholder en mulighed for at bestille måltider.

Virker det?

Hjertet i O2 Diet er ORAC skala, som blev udviklet år siden af ​​USDA til at vise, hvor rig en fødevare er i antioxidanter.

I 2012, USDA fjernet denne tabel fra deres hjemmeside på grund af bekymring for, at det var blevet misforstået og misbrugt. USDA siger, at ORAC bedømmelse er et videnskabeligt opslagsbog, og at der ikke er noget bevis for, at antallet har nogen relevans for menneskets sundhed.

Hævder, at disse fødevarer vil bremse aldring eller give dig mere energi er udokumenterede. Men da kosten er fyldt med sunde frugter og grøntsager og begrænser kalorier, vil det sandsynligvis hjælpe dig med at tabe.

Er det godt for visse betingelser?

Hvis du er overvægtig, vil enhver vægttab hjælpe lavere blodtryk og forebygge hjertesygdomme. Ved at undgå de off-grænser fødevarer, som omfatter stegte fødevarer, højt fedtindhold eller forarbejdet kød, og transfedtsyrer, vil du være med til at holde dit kolesteroltal på linje.

Øvelsen del af O2 Diet er i tråd med anbefalingerne, som alle bør sigte efter 150 minutters moderat motion hver uge.

Øvelse sammen med vægttab er en bevist strategi for at hjælpe med at forhindre diabetes. Hvis du allerede har diabetes, skal du ændre din behandling plan for at imødekomme snittet i kalorier og løft i aktiviteten. Sørg for at du tale med din læge først.

Det sidste ord

Der er ingen bevis for, at O2 Diet fungerer bedre eller anderledes end nogen anden meget lavt kalorieindhold kost for vægttab, eller at enhver frisk frugt eller grøntsager er på en måde bedre end nogen andre.

Men den nu miskrediterede ORAC liste er moden med nogle meget sunde fødevarer valg, og planen er let at følge.

Du skal være villig til at shoppe og lave mad til at følge denne diæt. Tips til at spise ude er inkluderet i planen, selvom det kan være svært at gøre.

Afhængigt af dine spisevaner, vil du sandsynligvis nødt til at være lidt mere eventyrlystne at følge planen. Og du bliver nødt til at være meget motiverede for at holde sig til det, især i den 4-dages rense fase.

KILDER

Glassman, K. The O2 Diet, Rodale 2011.

Nutritiouslife.

sunde, lækre opskrifter, fra og spiser godt magasin.

Mens du træner, bør du regne imellem …