obsessiv-kompulsiv sygdom (OCD) behandlinger og præparater

Obsessiv-kompulsiv sygdom behandling kan ikke føre til en kur, men det kan hjælpe dig bringe symptomerne under kontrol, så de ikke styre dit daglige liv. Nogle mennesker har brug for behandling for resten af ​​deres liv.

De to vigtigste behandlinger for OCD er psykoterapi og medicin. Ofte, behandling er mest effektiv med en kombination af disse.

En type behandling kaldes eksponering og forebyggelse respons (ERP) er den mest effektive behandling. Denne terapi indebærer gradvist at udsætte dig til en frygtet genstand eller besættelse, såsom snavs, og som har du lære sunde måder at håndtere din angst. Eksponering terapi kræver en indsats og praksis, men du kan nyde en bedre livskvalitet, når du lærer at styre dine tvangstanker og tvangshandlinger.

Psykoterapi

Terapi kan finde sted i individuel, familie eller gruppe sessioner.

Visse psykiatriske medikamenter kan hjælpe med at kontrollere de tvangstanker og tvangshandlinger i OCD. Mest almindeligt anvendes antidepressiva forsøgt først.

Medicin

Antidepressiva, der er blevet godkendt af Food and Drug Administration (FDA) til behandling af OCD omfatter

At vælge en medicin

Dog kan andre antidepressiva og psykiatriske medicin anvendes til andre betingelser være ordineret off label til behandling af OCD.

Medicin bivirkninger og risici

Med OCD, er det ikke usædvanligt at have til at prøve flere medikamenter før at finde en, der virker godt til at styre dine symptomer. Det kan tage uger til måneder efter start en medicin til at mærke en forbedring i dine symptomer. Din læge også kan anbefale kombinerer medicin, såsom antidepressiva og antipsykotisk medicin, for at gøre dem mere effektive til at kontrollere dine symptomer.

Anden behandling

Du må ikke stoppe med at tage din medicin uden at tale med din læge, også selvom du føler bedre – du kan have et tilbagefald af OCD symptomer. Antidepressiva betragtes ikke afhængighedsskabende, men undertiden fysisk afhængighed, som er forskellig fra afhængighed, kan forekomme. Så stopper behandlingen pludseligt eller mangler flere doser kan forårsage tilbagetrækning symptomer, undertiden kaldet seponering syndrom. Arbejd med din læge til gradvist og sikkert mindske din dosis.

Generelt er målet med OCD behandling med medicin er til effektivt at kontrollere tegn og symptomer på det lavest mulige dosis. Her er nogle ting at overveje

Nogle gange, medicin og psykoterapi er ikke effektive nok til at styre OCD symptomer. Forskning fortsætter på potentielle effektivitet af dyb brain stimulation (DBS) til behandling af OCD, som ikke reagerer på de traditionelle behandlingsmetoder.

Fordi DBS ikke er blevet grundigt testet til brug i behandling af OCD, sørg for at forstå alle de fordele og ulemper og mulige sundhedsrisici.