olaparib (oralt) korrekt anvendelse

Dosering

Mistede dosis

Medicin til behandling af kræft er meget stærke og kan have mange bivirkninger. Før du bruger denne medicin, skal du sørge for at forstå alle de risici og fordele. Det er vigtigt for dig at arbejde tæt sammen med din læge under behandlingen.

Tag denne medicin nøjagtigt som anvist af din læge. Du må ikke tage mere af det, ikke tage det oftere, og ikke tage det i længere tid end din læge bestilt. For at gøre dette kan øge risikoen for bivirkninger.

Denne medicin kommer som regel med en medicin guide. Læs og følg instruktionerne nøje. Spørg din læge, hvis du har spørgsmål.

Synk kapslerne hele. Må ikke knuse, pause, tygge, åbne eller opløse dem. Du må ikke tage kapsler, hvis de ser beskadiget eller har en lækage.

Spis ikke grapefrugt eller Sevilla appelsiner, eller drikke grapefrugtjuice, mens du bruger denne medicin.

Dosen af ​​dette lægemiddel vil være forskellig for forskellige patienter. Følg lægens ordrer eller anvisningerne på etiketten. Følgende oplysninger omfatter kun de gennemsnitlige doser af denne medicin. Hvis din dosis er anderledes, skal du ikke ændre det, medmindre din læge fortæller dig at gøre det.

Opbevaring

Den mængde medicin, som du tager, afhænger af styrken af ​​medicinen. Også antallet af doser, du tager hver dag, fristen mellem doser, og hvor lang tid du tager medicinen afhænger af det medicinske problem, som du bruger medicinen.

Hvis du glemmer en dosis af denne medicin, springe den glemte dosis og gå tilbage til dit normale dosering. Må ikke dobbelt doser.

Opbevar medicinen i en lukket beholder ved stuetemperatur, væk fra varme, fugt og direkte lys. Hold fra indefrysning.

Opbevares utilgængeligt for børn.

Opbevar ikke forældet medicin eller medicin ikke længere er nødvendig.

Spørg din læge, hvordan du skal bortskaffe nogen form for medicin, du ikke bruger.