omega-3 i fisk: hvordan spise fisk hjælper dit hjerte

De omega-3 fedtsyrer i fisk er godt for dit hjerte. Find ud af hvorfor de hjerte-sunde fordele ved at spise fisk normalt opvejer eventuelle risici.

Hvis du er bekymret for hjertesygdomme, spise en til to portioner fisk om ugen kan reducere din risiko for at dø af et hjerteanfald.

I mange år har American Heart Association anbefalede, at folk spiser fisk rig på omega-3 fedtsyrer mindst to gange om ugen. Læger har længe ment, at de umættede fedtstoffer i fisk, kaldet omega-3 fedtsyrer, er de næringsstoffer, der reducerer risikoen for at dø af hjertesygdomme. mere-nyere forskning tyder på, at andre næringsstoffer i fisk eller en kombination af omega-3 fedtsyrer og andre næringsstoffer i fisk faktisk kan være ansvarlig for de sundhedsmæssige fordele fra fisk.

Hvad er omega-3 fedtsyrer, og hvorfor er de godt for dit hjerte?

Nogle mennesker er bekymret for, at kviksølv eller andre forurenende stoffer i fisk kan opveje dens hjerte-sunde fordele. Men når det kommer til et sundere hjerte, fordelene ved at spise fisk normalt opvejer de mulige risici for eksponering for forurenende stoffer. Find ud af hvordan at balancere disse bekymringer med at tilføje en sund mængde fisk til din kost.

Betyder det noget, hvilken slags fisk, du spiser?

Fisk indeholder umættede fedtsyrer, som, når den er substitueret for mættede fedtsyrer, såsom dem i kød, kan sænke kolesterol. Men den vigtigste gavnlig næringsstof synes at være omega-3 fedtsyrer i fede fisk.

Omega-3 fedtsyrer er en type umættet fedtsyre, som kan reducere inflammation i hele kroppen. Betændelse i kroppen kan skade dine blodkar og føre til hjertesygdomme og slagtilfælde.

Omega-3 fedtsyrer kan reducere triglycerider, lavere blodtryk lidt, nedsætte dannelse af blodpropper, mindske slagtilfælde og hjertesvigt risiko og reducere uregelmæssige hjerteslag. Spise mindst én til to portioner om ugen af ​​fisk, især fisk, der er rig på omega-3 fedtsyrer, synes at reducere risikoen for hjertesygdomme, især pludselig hjertedød.

Fede fisk, såsom laks, sø ørred, makrel, sild, sardiner og tun, indeholder de mest omega-3 fedtsyrer og derfor den mest gavn, men mange typer af fisk og skaldyr indeholder små mængder af omega-3 fedtsyrer.

Er der nogen former for fisk, du bør undgå?

Nogle fisk, såsom tilapia og havkat, synes ikke at være så hjertet sundt, fordi de indeholder højere niveauer af usunde fedtsyrer. Husk, at enhver fisk kan være usundt, afhængigt af hvordan det er forberedt. F.eks bagende eller bagning fisk er et sundere valg end friturestegning.

Nogle forskere er også bekymrede over spise fisk produceret på gårde i modsætning til wild-fangede fisk. Forskere tror antibiotika, pesticider og andre kemikalier, der anvendes i at hæve opdrættede fisk kan forårsage skadelige virkninger på mennesker, der spiser fisk. Men nogle opdrættede fisk – laks, havaborre og ørred – har højere niveauer af omega-3 fedtsyrer end deres vilde artsfæller.

For voksne, er mindst to portioner af omega-3-rige fisk om ugen anbefales. En portionsstørrelse er 3,5 ounces (99 gram), eller på størrelse med et spil kort. Kvinder, der er gravide eller planlægger at blive gravide og små børn bør begrænse mængden af ​​fisk, de spiser, fordi de er mest modtagelige for de potentielle virkninger af toksiner i fisk.

Hvor meget fisk skal du spise?