opiat smertestillende for spinal stenose

Opiater kaldes også opioider eller narkotika.

Opiater er receptpligtig narkotiske lægemidler, der ligner smertestillende stoffer naturligt produceret af kroppen (endorfiner). Opiater undertrykke din opfattelse af smerte ved at reducere antallet af smerte signaler sendt af nervesystemet og berolige din følelsesmæssige reaktion på smerte ved at reducere hjernens reaktion på smerte signaler.

Opiater er undertiden bruges til at lindre opblussen af ​​lændesmerter forårsaget af pres på spinal nerve rødder grundet lændehvirvelsøjlen spinal stenose. Stenose kan klemme og irritere nerverødderne, forårsager moderate til svære smerter. Opiater kan være en ansvarlig måde at behandle smerter, hvis smerten ikke er lettet ved andre behandlinger, og du kan ikke gøre daglige aktiviteter. De er som regel kun bruges til korte perioder, som hjælper dig med at undgå bivirkninger.

Opioider er effektive til at reducere slidgigt smerter, der ikke er blevet lettet af andre lægemidler. Slidgigt er en almindelig årsag til spinal stenose. Opioider ikke lindre betændelse, så de er ofte kombineret med en anti-inflammatorisk medicin (NSAID). 1

Alle lægemidler har bivirkninger. Men mange mennesker ikke føler bivirkninger, eller de er i stand til at håndtere dem. Spørg på apoteket om de bivirkninger af hver medicin, du tager. Bivirkninger er også opført i de oplysninger, der kommer med din medicin.

Her er nogle vigtige ting at tænke på

Ringe til din læge eller andre beredskabstjenester det samme, hvis du har

Ring til din læge, hvis du har

Almindelige bivirkninger af denne medicin omfatter

Se Drug Anmodning om en komplet liste over bivirkninger. (Drug reference er ikke tilgængelig i alle systemer.)

Opiat smertestillende er stærke medicin, der kan være meget nyttigt i behandling smerter, især efter en skade eller operation. De er sikrest, når du bruger dem nøjagtigt, som lægen ordinerer. Men der er en risiko for afhængighed, når man tager dem i mere end nogle få dage. Risikoen er lavere, hvis du følger din læges instruktioner om, hvordan at tage dem. Din risiko er lidt højere, hvis du eller nogen i din familie har en historie af stofmisbrug. Hvis du er bekymret for afhængighed, tale med din læge.

Normalt fordelene ved medicinen er vigtigere end nogen mindre bivirkninger; Bivirkninger kan gå væk efter du tager medicin for et stykke tid; Hvis bivirkninger stadig genere dig, og du spekulerer på, om du skal fortsætte med at tage medicinen, ringe til din læge. Han eller hun kan være i stand til at sænke din dosis eller ændre din medicin. Må ikke pludselig holde op med at tage din medicin, medmindre din læge fortæller dig til.

Trouble vejrtrækning; Hævelse af ansigt, læber, tunge eller hals; Tegn på en overdosis, includin; Kold, klam hud; Forvirring; Svær nervøsitet eller rastløshed; Svær svimmelhed, døsighed, eller svaghed; Langsom vejrtrækning; Anfald.

Nogle af disse lægemidler har acetaminophen i dem. Tjek etiketterne på alle de andre nonprescription og receptpligtig medicin du tager. Mange lægemidler har acetaminophen. Du må ikke tage to eller flere lægemidler med acetaminophen i dem, medmindre din læge har fortalt dig at. Tager for meget acetaminophen kan være skadelige. Hvis du har spørgsmål om dette, så tal med din læge eller apotek.

Opiater kan overvejes, hvis andre lægemidler og behandlinger ikke har kontrolleret dine smerter eller ikke er sikkert for dig. For at gøre denne beslutning, kan du og din læge overveje

Mundtørhed er fælles med disse lægemidler. For at hjælpe med mundtørhed, kan du tygge sukkerfrit tyggegummi, sutte på sukkerfrit slik, eller smelte is i munden. Hvis du fortsat har problemer med tør mund efter et par uger, ringe til din læge. Mundtørhed kan føre til huller i tænderne og tandkødssygdomme.

Medicin er en af ​​de mange værktøjer din læge har til at behandle et sundhedsmæssigt problem. Tager medicin, som lægen foreslår vil forbedre dit helbred og kan forhindre fremtidige problemer. Hvis du ikke tager din medicin korrekt, kan du lægge dit helbred (og måske dit liv) i fare.

Der er mange grunde til, at folk har problemer med at tage deres medicin. Men i de fleste tilfælde, er der noget du kan gøre. For forslag til, hvordan du kan løse fælles problemer, tager medicin som foreskrevet.

Hvis du er gravid, til bryst -feeding, eller planlægger at blive gravid, skal du ikke bruge nogen form for medicin, medmindre din læge fortæller dig til. Nogle lægemidler kan skade dit barn. Dette omfatter receptpligtig og over-the-counter medicin, vitaminer, urter og kosttilskud. Og sørg for, at alle dine læger ved, at du er gravid, bryst -feeding, eller planlægger at blive gravid.

Opfølgning pleje er en vigtig del af din behandling og sikkerhed. Vær sikker på at gøre og gå til alle aftaler, og ringe til din læge, hvis du har problemer. Det er også en god ide at vide dine testresultater og føre en liste over de lægemidler, du tager.

Udfyld ny medicin oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forstå denne medicin.

Lozada CJ (2013). Behandling af slidgigt. I GS Firestein et al., Red., Kelley s Textbook of Rheumatology 9. udg., Vol. 2, s. 1646-1659. Philadelphia: Saunders.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Emergency Medicin; Robert B. Keller, MD – ortopædi

4 jun 2014

Hives; En hurtig, langsom, eller dunkende hjerteslag; Øget svedtendens; Rødme eller rødmen af ​​ansigtet.

Forstoppelse; Svimmelhed, uklarhed eller svimmelhed; Døsighed; Kvalme eller opkastning.

Dine risici fra at tage anden medicin, såsom acetaminophen eller non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler; Din risiko for at blive afhængige af opiater; Risikoen for opiater gør dig døsig; Hvor meget opiater kan lindre dine smerter.