optisk neuritis

Optic neuritis er en betændelse i synsnerven, bundtet af nervefibre, der overfører visuelle oplysninger fra øjet til hjernen. Smerter og midlertidigt synstab er almindelige symptomer på optisk neuritis.

Optisk neuritis er stærkt forbundet med dissemineret sklerose, en sygdom, som forårsager inflammation og beskadigelse af nerver i hjernen og rygmarven. Hos nogle mennesker, kan tegn og symptomer på optisk neuritis være det første tegn på dissemineret sklerose.

De fleste mennesker, der har en enkelt episode af optisk neuritis sidste ende genvinde deres vision. Behandling med steroid medicin kan fremskynde vision bedring efter optisk neuritis.

Optic neuritis normalt påvirker det ene øje. Symptomer kan omfatte

Øjenlidelser kan være alvorlige. Nogle kan føre til permanent synstab, og nogle er forbundet med andre alvorlige medicinske problemer. Kontakt lægen, hvis

Den nøjagtige årsag til optisk neuritis er ukendt. Imidlertid er optisk neuritis menes at udvikle sig, når immunsystemet fejlagtigt målretter stoffet dækker synsnerven (myelin), hvilket resulterer i inflammation og beskadigelse af myelin.

Normalt hjælper myelin elektriske impulser rejser hurtigt fra øjet til hjernen, hvor de er konverteret til visuel information. Optisk neuritis forstyrrer denne proces, der påvirker synet.

Hvornår skal se en læge

Hvad du kan gøre

Følgende autoimmune tilstande ofte er forbundet med optisk neuritis

Multipel sclerose. Multipel sklerose er en sygdom, hvor dit autoimmune system angriber myelin kappe dækker nervefibre i hjernen og rygmarven. Hos mennesker med optisk neuritis, risikoen for at udvikle dissemineret sklerose efter en episode af optisk neuritis er omkring 50 procent over et livsforløb.

Hvad de kan forvente fra din læge

Din risiko for at udvikle dissemineret sklerose efter optiske neuritis stiger yderligere, hvis en MR-scanning viser læsioner på din hjerne.

Forebyggelse multipel sklerose

Andre autoimmune tilstande, såsom sarcoidose og systemisk lupus erythematosus, har også været forbundet med optisk neuritis.

Prognose

Andre faktorer, der har været knyttet til udviklingen af ​​optisk neuritis omfatter

Risikofaktorer for optisk neuritis skyldes autoimmune lidelser indbefatter

Komplikationer som følge af optisk neuritis kan omfatte

Hvis du har symptomer på optisk neuritis, vil du sandsynligvis se din praktiserende læge eller en praktiserende læge. Men du kan blive henvist straks til en læge, der har specialiseret sig i diagnosticering og behandling af øjensygdomme (øjenlæge).

Her er nogle oplysninger for at hjælpe dig med at forberede din udnævnelse, og hvad du kan forvente fra din læge.

Forberedelse af en liste af spørgsmål vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din tid med din læge. For optisk neuritis, at spørgsmål at spørge din læge

Din læge vil sandsynligvis spørge dig en række spørgsmål, såsom

Du er tilbøjelige til at se en øjenlæge for en diagnose, som er generelt baseret på din sygehistorie og en eksamen. Den øjenlæge vil sandsynligvis udføre følgende synsprøve

Andre tests for at diagnosticere optisk neuritis kan omfatte

Magnetisk resonans imaging (MRI) scanning. En MR-scanning bruger et magnetfelt og pulser af radiobølger energi til at gøre billeder af din krop. Under en MRI at tjekke for optisk neuritis, kan du blive injiceret med en kontrast løsning til at gøre synsnerven og andre dele af din hjerne mere synlig på billederne.

En MR-scanning er vigtigt at fastslå, om der er beskadigede områder (læsioner) i din hjerne, som indikerer en høj risiko for at udvikle dissemineret sklerose. En MR kan også udelukke andre årsager til synstab, såsom en tumor.

Optisk neuritis får normalt bedre på egen hånd. I nogle tilfælde er steroid medicin anvendes til at reducere inflammation i synsnerven. Mulige bivirkninger fra steroidbehandling omfatter vægtøgning, humørsvingninger, dårlig mave og søvnløshed.

Steroidbehandling er sædvanligvis givet ved vene (intravenøst). Intravenøs steroidbehandling kan fremskynde vision opsving, men det ser ikke ud til at påvirke, i hvilket omfang du vil gendanne vision du har mistet. Steroidbehandling anvendes også til at reducere risikoen for at udvikle dissemineret sklerose eller langsomt dens udvikling.

Når steroidbehandling mislykkes og svær synstab fortsætter, kan en behandling kaldet plasmaferese terapi hjælpe nogle mennesker genvinde deres vision. Undersøgelser har dog ikke bekræftet, at plasma udveksling terapi er effektiv til optisk neuritis.

Hvis du har optisk neuritis, og du har to eller flere hjernelæsioner tydelige på MR-scanninger, kan du drage fordel af medicin, der medvirker til at forhindre multipel sklerose. Disse injicerbare lægemidler, herunder interferon beta-1a (Avonex, Rebif) og interferon beta-1b (Betaseron, Extavia), anvendes til at forhindre eller forsinke udviklingen af ​​multipel sklerose i mennesker med høj risiko for sygdommen.

De fleste mennesker genvinde tæt på normalt syn inden for 12 måneder efter en optisk neuritis episode.

Mennesker med multipel sklerose eller neuromyelitis optica kan have en større risiko for tilbagevendende anfald af optisk neuritis. Optisk neuritis kan gentage sig i mennesker uden underliggende betingelser, men disse folk generelt har en bedre langsigtet prognose for deres vision end folk med multipel sklerose eller neuromyelitis optica.

besøge din læge