oral sundhed: overblik & fakta

Oral Health Trends

Find ud af om forhold, der kan påvirke tænderne, tandkødet, og tungen.

Lær at beskytte dig mod tand og mund skader.

Rygning og brug af tobaksprodukter kan forårsage orale helbredsproblemer som tandkødssygdomme og huller i tænderne.

Huller i tænderne er ødelæggelsen af ​​tand struktur og kan påvirke både emalje (den ydre coating af tanden) og dentin lag af tanden.

Tandpine og kæbe smerter er almindelige, men kan have forskellige kilder. Lær mere fra eksperterne hos.

Tand følsomhed er tand ubehag i en eller flere tænder, der er udløst af varme, kulde, søde eller sure fødevarer og drikkevarer, eller endda ved at indånde kold luft. Smerten kan være skarpe, pludselige, og skyde dybt ind i nerveender i dine tænder.

Lær her hvordan man kan forebygge og behandle tand misfarvning.

 forklarer tand plak, og hvorfor det kan skade dine tænder.

En abscessed tand er en smertefuld infektion i roden af ​​en tand eller mellem tandkødet og en tand. Lær, hvad der forårsager denne betingelse, og hvordan det er behandlet.

Har du eller en elsket en grind tænder om natten? Find ud af, hvad der kan gøres for tænderskæren (bruxism), samt årsager og konsekvenser.

Huller i tænderne opstår, når fødevarer, der indeholder kulhydrater (sukker og stivelse), såsom brød, korn, mælk, sodavand, frugt, kager eller slik efterlades på tænderne.

Hvad tandemaljen gøre? forklarer, hvad tandemaljen er, hvad der forårsager den til at erodere, hvordan man kan forhindre emalje tab, og hvordan man behandler det.

Der er visse risikofaktorer for tab af tænder. Find ud af, hvad de er, og hvis nogen er i din kontrol.

Plaque og tarter kan true din mundhygiejne. Lær mere om dem, herunder tips til at holde dem væk fra dine tænder.

Hvad er visdom tænder og hvorfor de undertiden kræver fjernelse? Lær mere fra eksperterne hos.

Læs om de gange, det er ikke nødvendigt at fjerne din visdom tænder.

Tør socket er en smertefuld komplikation, der kan ske, efter at have en tand trukket.

Pericoronitis sker, når tandkødet omkring din ryg tænder – sædvanligvis de visdomstænder – bliver smittet. Find ud af mere.

Mucoceles viser ofte op på indersiden af ​​din nedre læber, dit tandkød, taget af din mund, eller under tungen.

Lær, hvordan du kan forhindre tandkødssygdomme ved at børste og tandtråd regelmæssigt, at have regelmæssige tandlægebesøg for eksamener og rengøring, og spise en afbalanceret kost.

 diskuterer stomatitis, en tilstand, der forårsager oral inflammation, og dens symptomer, årsager og behandling.

s guide til gummi sygdom, også kaldet tandkødsbetændelse og paradentose.

Hvorfor tandkødet trækker sig tilbage? diskuterer årsager til tyggegummi recession og behandling, herunder kirurgi.

 undersøger fælles problemer med tandkødet, herunder ømhed, hævelse, og blødning. Lær mulige årsager og finde løsninger til at hjælpe med at holde dit tandkød sundt.

Hvad er leukoplakia hvad har det at gøre med din mundhygiejne? Find ud af mere.

Fordi du bruger din tunge konstant, kan det være frustrerende og ubehageligt, når du oplever tunge problemer, herunder misfarvning og ømhed. Læs mere om tunge problemer.

 forklarer, hvad sprækkede tunge er, hvad der forårsager den, og hvordan det er behandlet.

 giver oplysninger om geografisk tunge, herunder symptomer, behandlinger og årsager.

Du \ ‘ll finde tips og tricks samt de seneste nyheder og forskning i oral sundhed.

Du er i øjeblikket

Kun 18,5% af mange mennesker i verden tandtråd aldrig. Du går glip af en enkel måde at gøre en stor forskel i sundheden for din mund. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Floss fjerner fødevarer fanget mellem tænderne og fjerner film af bakterier, der danner der før den vender for at plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Prøv tandtråd bare en tand at komme i gang.

Du er en af ​​31% af mange mennesker i verden, der ikke bruge tandtråd dagligt. Du går glip af en enkel måde at gøre en stor forskel i sundheden for din mund. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Målet for 3 dage mere!

Du er en af ​​31% af mange mennesker i verden, der ikke bruge tandtråd dagligt, men du er godt på vej til at gøre en positiv indvirkning på dine tænder og tandkød. Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Målet for alle 7 dage!

Kun 50,5% af mange mennesker i verden floss dagligt, og godt for dig, at du er en af ​​dem! Uanset hvor godt du børster, plak stadig danner mellem tænderne og langs dit tandkød. Tandbørste børster alene kan ikke rense effektivt mellem disse trange pladsforhold. Tandtråd fjerner op til 80% af den film, der hærder til plak, som kan forårsage tandkødsbetændelse (gingivitis), hulrum og tandtab. Tillykke god mundhygiejne vane!

Du kan finde tips og tricks samt de seneste nyheder og forskning i oral sundhed.

KILDER

Dental Association, raske mennesker 2010