orale komplikationer af kemoterapi og hoved / hals stråling (pdqто): understøttende behandling [] -hemorrhage

Blødning kan forekomme under behandling-induceret trombocytopeni og / eller koagulopati og er en bekymring for patienter, der får højdosis kemoterapi eller gennemgår hæmatopoietisk stamcelletransplantation. [1] Spontan gingival sivning kan forekomme, når trombocyttallet falder til under 20.000 / mm3, især når der er allerede eksisterende tandkødsbetændelse eller parodontose. Selv normal funktion eller rutine mundhygiejne (tandbørstning og tandtråd) kan fremkalde gingival oser i lyset af allerede eksisterende tandkødsbetændelse og paradentose.

Forekomst og Mortalit; Anslået nye tilfælde og dødsfald fra bløddelssarkom i USA i 2014: [1; Nye tilfælde: 12,020; Dødsfald: 4.740; Bløddelssarkomer er maligne tumorer, der opstår i nogen af ​​mesodermale væv af ekstremiteterne (50%), krop og retroperitoneum (40%), eller hoved og hals (10%). De rapporterede internationale incidensrater spænder 1,8-5 pr 100.000 om året [2.; Risikofaktorer og genetisk faktor; Risikoen for sporadiske bløddelssarkomer …

Det er ikke ualmindeligt for onkologiske patienter at vide specifikt til ikke bruge tandbørster og tandtråd når deres blodpladetal falder til under 40.000 / mm 3. Dette er generelt dårlig rådgivning medmindre der er formildende omstændigheder. Sunde gingival væv ikke bløder medmindre traumatiseret. Ophør af rutinemæssig oral hygiejne kan øge risikoen for infektion, der kunne ikke blot fremmer blødning men også øge risikoen for lokal og systemisk infektion på grund af ophobning af bakteriel plak, hvilket fører til periodontale infektioner og vævsnedbrydning. Sådanne spørgsmål yderligere støtte nytten af ​​præ- cancer terapi tandbehandlinger at reducere eller eliminere gingival eller parodontale forhold.

Graden af ​​sundhedsfaglig tilsyn med trombocytopeni patienter er en vigtig overvejelse i forhold til risikoen for hygiejneprocedurer mekaniske. Med omfattende overvågning, kan patienter ofte trygt bruge dental tandbørstning og tandtråd hele trombocytopenisk episode. Skum børster er anbefalet af nogle udøvere. Men undersøgelser har vist, at skum pensler kan ikke i tilstrækkelig grad fjerne plak langs gingivale marginer og dermed fremme gingival infektion og blødning.

Forvaltning af orale blødninger kredser omkring brugen af ​​vasokonstriktorer, blodprop-dannende stoffer, og væv beskyttelsesmidler