orale komplikationer af kemoterapi og hoved / hals stråling (pdqто): understøttende behandling [] -mundtlig mucositis

Udtrykkene oral mucositis og stomatitis bruges ofte i flæng på det kliniske niveau, men de afspejler ikke identiske processer.

Denne komplementær og alternativ medicin (CAM) sammenfattende oplysninger giver et overblik over brugen af ​​hydrazin sulfat som en behandling for mennesker med kræft. Resuméet indeholder en kort historie om hydrazin sulfat forskning, resultater af kliniske forsøg, og mulige bivirkninger af hydrazin sulfat brug; Dette resumé indeholder følgende nøgle informationsaktiver; Hydrazinsulfat er et kemikalie, der er blevet undersøgt som en behandling for cancer og som en behandling for kroppen wasting (dvs. kakeksi) …

Stomatitis

Risiko for oral mucositis har historisk været præget af behandlingsrelaterede baserede og patient-baserede variabler. [4] Den nuværende model af oral mucositis involverer en kompleks bane af molekylære, cellulære og vævsbaseret ændringer. Der er stigende tegn på genetisk styring af denne skade, [5, 6, 7, 8] kendetegnet delvist af opregulering af nuklear faktor kappa beta og inflammatoriske cytokiner (fx tumor nekrose faktor-alpha) og interleukin-1 foruden epitel basalcelle skade. Omfattende viden om den molekylære baserede årsagssammenhæng af læsionen har bidraget til en målrettet udvikling af lægemidler til klinisk brug. [9] pipeline af nye lægemidler i udvikling (f.eks rekombinant human intestinal trefoil faktor [10] kan føre til strategiske nye fremskridt i evne klinikere at tilpasse forebyggelse og behandling af oral mucositis i fremtiden. [11]

Erytematøst mucositis synes typisk 7 til 10 dage efter påbegyndelse af højdosis cancerterapi. Klinikere bør være opmærksom på muligheden for øget toksicitet med eskalerende dosis eller behandlingsvarighed i kliniske forsøg, der viser mave slimhinden toksicitet. Højdosis kemoterapi, som den, der anvendes i behandlingen af ​​leukæmi og hæmatopoietisk stamcelletransplantation regimer, kan producere svær mucositis. Mucositis er selvbegrænsende når ukompliceret af infektion og typisk heler inden for 2 til 4 uger efter ophør af cytotoksisk kemoterapi.

Systematisk vurdering af mundhulen efter behandling tillader tidlig identifikation af læsioner. [12, 13, 14, 15, 16] Oral hygiejne og andre understøttende tiltag er vigtige for at minimere graden af ​​læsionen.

I et forsøg på at standardisere målinger af slimhinde integritet, har mundtlige evaluering skalaer udviklet til lønklasse niveauet af stomatitis ved at betegne ændringer i læber, tunge, slimhinder, gingiva, tænder, svælg, kvalitet af spyt, og stemme. [12, 13 , 14] særlige instrumenter til vurdering er blevet udviklet til at vurdere de observerbare og funktionelle dimensioner mucositis. Disse evaluerende værktøjer varierer i kompleksitet.