orchiopexy for nedsunkne testikel

Kirurgi for at flytte en nedsunkne testikel i pungen, kaldes orchiopexy eller orchidopexy. Det er normalt udføres på babyer, der er 9 til 15 måneder gamle. I de fleste tilfælde en pædiatrisk kirurg eller en specialist, der behandler vandladningsproblemer hos børn (pædiatrisk urolog) udfører operationen.

Afhængigt af placeringen af ​​testiklen, er en eller to små snit foretaget i pungen, lysken, eller maven for at tillade kirurgen at nå testikel og flytte det til pungen. Nogle gange bruges en anden kirurgisk metode kaldet laparoskopi at flytte nedsunkne testikler, når de er placeret højt i lyskekanalen eller i maven. I begge typer orchiopexy, er generel anæstesi anvendes.

Normalt kræves der kun én operation. Men i nogle tilfælde, hvor testiklerne er placeret i maven, kan orchiopexy kræve to separate operationer, der er gjort flere måneders mellemrum.

Orchiopexy kan gøres som en ambulant procedure, hvis det er ukompliceret. Nogle gange et barn har brug for en kort hospitalsophold. Operationen for testikler, der er placeret lige over pungen og for testikler, der er lav i lyskekanalen er normalt meget enklere end for testikler, der er højere oppe i kanalen eller i maven.

For mindst 2 uger efter operationen, bør drenge undgå spil, sport, hårdt spil, cykel ridning og andre aktiviteter, hvor der er risiko for en skade på kønsorganerne.

Lægen vil gøre en opfølgning eksamen normalt inden for 2 til 3 måneder efter operationen.

Orchiopexy er gjort for at placere en nedsunkne testikel i sin normale position i pungen.

Sædvanligvis resultatet af orchiopexy er god, og testikel bevæges ind i pungen. Men succesrater varierer efter hvor testikel er placeret på tidspunktet for operationen er færdig. Generelt denne behandling fungerer godt i næsten alle de mænd, der har brug for det. 1

Mulige komplikationer fra orchiopexy omfatter

Orchiopexy betragtes som en sikker og pålidelig procedure, der har relativt få risici. Det er bedst at vælge en kirurg og hospitalspersonale, der har uddannelse og erfaring i denne procedure og i de særlige behov hos børn.

Nogle læger anbefaler en testikel biopsi under orchiopexy hvis nedsunkne testikel er i maven, eller hvis barnet har genitale defekter, såsom hypospadi, eller en genetisk sygdom. I denne test, er en lille prøve af væv taget fra testiklerne og derefter undersøgt.

Placering af nedsunkne testikler i pungen kan hjælpe med at forhindre infertilitet og kan reducere risikoen for testikelkræft. ; Behandlingen gør det lettere at finde testikelkræft, hvis denne kræft opstår; Kirurgi kan øge en drengs selvværd. En tom eller delvist tom pungen kan gøre en dreng føler sig dårligt om sig selv og sin krop, især i løbet af teenage årene; Denne operation hjælper nedsætte risikoen for skade på testikel. Hvis testiklerne er i lysken, en dreng har en højere risiko for sportsskader og ubehag fra sikkerhedsseler.

Infektion; Blødning eller blodpropper i pungen; Skader på sædlederen og blodforsyningen til testikel. Uden en tilstrækkelig blodforsyning, kan testikel skrumpe (atrofi); Den testikel (r) bevæger sig ud af pungen igen (reascend) efter kirurgi og kræver yderligere behandling. Det er sjældent.

Udfyld kirurgi oplysningsskema (PDF) (Hvad er en PDF-dokument?) For at hjælpe dig med at forberede denne operation.

Elder JS (2011). Lidelser og anomalier i de scrotalt indhold. I RM Kliegman et al., Red., Nelson Textbook of Pediatrics, 19. udg., Pp. 1858-1864. Philadelphia: Saunders.

John Pope, MD – Pediatric; Peter Anderson, MD, FRCS (C) – Pediatric Urology

September 9, 2014