osteomyelitis risikofaktorer

Dine knogler er normalt modstandsdygtige over for infektion. For osteomyelitis at forekomme, må en situation, der gør dine knogler sårbare være til stede.

En alvorlig knoglebrud eller en dyb punktering sår giver infektioner en rute til at indtaste din knogle eller nærliggende væv. Kirurgi til at reparere brækkede knogler eller udskift slidte led også kan utilsigtet åbne en vej for bakterier at indtaste en knogle.

Implanteret ortopædisk hardware er en risikofaktor for infektion. Deep dyrebid kan også give en vej for infektion.

Når blodkarrene er beskadiget eller blokeret, din krop har problemer med at distribuere infektionsbekæmpende celler er nødvendige for at holde en lille infektion i at vokse større. Hvad der begynder som et lille snit kan udvikle sig til en dyb sår, der kan udsætte dybe væv og knogle for infektion.

Seneste skade eller ortopædkirurgi

kredsløbsforstyrrelser

Sygdomme, der forringer blodcirkulationen omfatter

Der er en række betingelser, der kræver brug af medicinske slanger til at forbinde verden udenfor med dine indre organer. Dog kan denne slange også tjene som en måde for bakterier at komme ind i din krop, øger din risiko for en infektion i almindelighed, hvilket kan føre til osteomyelitis.

Problemer, der kræver intravenøs linjer eller katetre

Eksempler på, hvornår kan anvendes denne type rør omfatter

Betingelser, der forringer immunsystemet

Hvis dit immunforsvar er påvirket af en medicinsk tilstand eller medicin, har du en større risiko for osteomyelitis. Faktorer, der kan undertrykke dit immunforsvar omfatter

ulovlige stoffer

Folk, der injicerer illegale stoffer er mere tilbøjelige til at udvikle osteomyelitis, fordi de bruger typisk ikke-sterile nåle og ikke sterilisere deres hud før injektioner.