osteoporose behandling: medicin kan hjælpe

Osteoporose behandling kan involvere medicin sammen med livsstilsændring. En specialist besvarer nogle af de mest almindelige spørgsmål om osteoporose behandling.

Hvis du undergår osteoporose behandling, du tager et skridt i den rigtige retning for din knogle sundhed. Men måske du har spørgsmål om din behandling.

Er den medicin du tager den bedste for dig? Hvor længe vil du nødt til at tage det? Hvorfor din læge anbefale en ugentlig pille, når din ven tager en pille en gang om måneden?

Bisfosfonater er de mest almindelige medicin ordineret til osteoporose behandling. disse omfatter

Hormoner, såsom østrogen, og nogle hormonlignende medicin er godkendt til forebyggelse og behandling af osteoporose, såsom raloxifen (Evista), spiller også en rolle ved osteoporose behandling. Men færre kvinder bruger østrogen substitutionsterapi nu, fordi det kan øge risikoen for hjerteanfald og visse former for kræft.

Alligevel kvinder, der har grunde – såsom menopausale symptomer – at overveje at bruge hormoner eller som overvejer at bruge Evista til forebyggelse af brystkræft, kan veje fordelen ved forbedret knogle sundhed i deres beslutning.

Denosumab (Prolia) er en nyere medicin vist sig at reducere risikoen for osteoporotisk fraktur hos kvinder og mænd. Relateret til bisfosfonater, kan denosumab anvendes af personer, som ikke kan tage et bisphosphonat, som nogle mennesker med nedsat nyrefunktion.

Teriparatid (Forteo) typisk forbeholdt mænd og postmenopausale kvinder, som har meget lav knogletæthed, der har haft brud eller hvis osteoporose er forårsaget af steroid medicin. Teriparatid er den eneste osteoporose medicin, der har potentiale til at genopbygge knogle og faktisk vende osteoporose, i det mindste noget.

Med undtagelse af teriparatid, osteoporose medicin langsom knogle opdeling. Sunde knogler løbende nedbryde og genopbygge. Som du alder, og for kvinder, især efter overgangsalderen, knogler nedbrydes hurtigere. Fordi knogle ombygning ikke kan holde trit, knoglerne forværres og blive svagere.

Osteoporose medicin dybest set sætte en bremse på processen. Disse stoffer effektivt opretholde knogledensitet og mindske risikoen for at bryde en knogle som følge af osteoporose.

Narkotika i bisfosfonater klassen er mere ens, end de er forskellige. Nogle undersøgelser viser forskelle i styrken eller effektiviteten ved at opretholde knogletæthed, men de er alle effektive lægemidler. Alle bisphosphonater er blevet vist at reducere risikoen for brud.

Beslutningen om at tage ét stof over en anden ofte er baseret på

Din læge kan anbefale en månedlig dosis af medicin, hvis det vil være bedre tolereret eller bedre accepteret. Men hvis du er tilbøjelige til at glemme at tage din medicin en gang om måneden, kan du gøre det bedre at tage en gang om ugen.

Lægemidler såsom denosumab og teriparatid kan bruges af alle med osteoporose, men er mere tilbøjelige til at blive anbefalet til folk med unikke omstændigheder, herunder svær osteoporose med meget lav knogletæthed, flere frakturer, steroid brug og ung alder. Disse stoffer, der indsprøjtes, kan også gives til personer, der ikke kan tåle en mundtlig bisfosfonat.

De væsentligste bivirkninger af bisphosphonat piller er dårlig mave og halsbrand.

For at lette disse potentielle bivirkninger, tage medicinen med et højt glas vand på tom mave. Må ikke ligge ned eller bøje over eller spise for 30 til 60 minutter for at undgå medicinen vask tilbage op i spiserøret. Når den anbefalede ventetid er forbi, spise for at neutralisere den resterende medicin.

De fleste mennesker, der følger disse tips ikke har disse bivirkninger. Men det er muligt at tage medicinen korrekt og stadig har mavetilfælde eller halsbrand.

Bisphosphonat piller er ikke absorberes godt i maven, hvilket er grunden til du skal tage dem på en tom mave og ikke spise i mindst 30 minutter. Men bisfosfonater også kan give maveproblemer. Nogle mennesker forsøger at undgå denne side påvirke af

To infusionsrelaterede medicin – dem, der er sprøjtet direkte ind i din blodåre – er blevet godkendt til osteoporose behandling

Infunderes former af bisfosfonater ikke give maveproblemer. Og det kan være lettere for nogle mennesker til at planlægge en kvartalsvis eller årligt infusion end at huske at tage en ugentlig eller månedlig pille.

Disse stoffer kan forårsage 24 til 72 timer af milde influenzalignende symptomer hos nogle mennesker. Du kan mindske effekten ved at tage acetaminophen (Tylenol, andre) før og efter infusionen.

Langsigtet behandling med bisphosphonater har været forbundet med et sjældent problem, hvor de øvre lårben revner og kan knække. Denne skade, kendt som atypisk femurfraktur, kan give smerter i låret eller lysken, der begynder subtilt og kan gradvist forværres. Det udvikler nogle gange i begge ben på en gang.

Bisfosfonater kan også forårsage osteonekrose i kæben, en sjælden tilstand, hvor en del af kæbeben er langsomme til at helbrede eller undlader at helbrede, typisk efter en tand er trukket. Dette forekommer mere almindeligt hos personer med kræft, der involverer knoglerne – der tager meget større doser af en bisphonate end typisk anvendes til osteoporose.

Tre til fem års behandling med bisfosfonater er sikker og effektiv. Den videnskabelige litteratur er fuld af gode undersøgelser af alle bisphosphonatet medicin at bevise deres sikkerhed og vise deres effektivitet på at forhindre brud på hofte og rygsøjle i tre til fem år.

Beyond fem år, der er mindre sikkerhed på grund af mangel på langtidsstudier. Men selv hvis du stopper med at tage medicinen, kan dens positive virkninger fortsætter. Det er fordi efter at have taget et bisphosphonat for en periode, medicinen forbliver i dit ben.

På grund af denne dvælende effekt, de fleste eksperter mener, det er rimeligt for folk, der klarer sig godt under behandlingen – dem, der ikke har brudt nogen knogler og opretholder knogletæthed – at overveje at tage en ferie fra deres bisphosphonat efter at have taget det i fem år. Men hvis du er i meget høj risiko for frakturer eller du har meget lav hofte knogletæthed, tage en pause fra din knogleskørhed medicin kan ikke være en god idé.

Osteoporose medicin reducere chancen for fraktur, men de fjerner ikke enhver risiko for at bryde en knogle. Hvis du har en fraktur under behandling, vil lægen revurdere dig at tjekke for andre problemer, der kan have bidraget til den brækkede knogle.

Afhængigt af resultatet af denne vurdering, kan du blive en kandidat til at skifte til en mere aggressiv medicin såsom teriparatid eller denosumab.

Stol ikke udelukkende på medicin som den eneste behandling for din knogleskørhed. Denne praksis også er vigtige

besøge din læge