osteoporose-eksamener og tests

En diagnose af osteoporose er baseret på din sygehistorie, en fysisk eksamen, og en test til at måle din knogle tykkelse (tæthed).

Din læge vil

Du vil få en knogletæthed test. Det hjælper din læge vurdere styrken af ​​dine knogler.

Rutinemæssige urin og blodprøver kan udelukke andre medicinske tilstande, såsom hyperparathyroidisme, hyperthyroidisme, og Cushings syndrom. Disse betingelser kan forårsage knogletab.

Hvis du eller din læge mener, at du kan være i fare for osteoporose, kan du have en screening test for at tjekke din knogle tykkelse. En screening test kan være en god idé, hvis du har

Eksperter anbefaler, at alle kvinder i alderen 65 og ældre rutinemæssigt har en knogletæthed test til at screene for osteoporose. Hvis du er i øget risiko for frakturer forårsaget af osteoporose, bør rutinemæssig screening tidligst indledes. 3 USA Forebyggende Services Task Force (USPSTF) anbefaler, at du og din læge tjekke din fraktur risiko ved hjælp af et værktøj som Frax at hjælpe beslutte, om du bør screenes for osteoporose. Tal med din læge om dine risikofaktorer og hvornår de skal begynde knogle screening tæthed.

Den Frax Værktøjet er udviklet af WHO til at hjælpe med at forudsige din risiko for at få en fraktur relateret til osteoporose i de næste 10 år. Værktøjet er beregnet til folk, der ikke allerede er i behandling med medicin for osteoporose. Du kan bruge dette værktøj. Gå til webstedet på www.sheffield.ac.uk/FRAX, og klik på Beregning Tool. Hvis du har haft en knogletæthed test på din hofte, kan du skrive i din score. Hvis du ikke har haft denne test, kan du lade score tom.

Tag en sygehistorie ved at stille spørgsmål om din families sygehistorie og din egen; Mål din højde og sammenligne resultaterne med tidligere målinger; Undersøg din krop for tegn på tidligere knoglebrud, såsom ændringer i formen på dine lange knogler og rygsøjlen.

Et brud fra en mindre skade, som kan være forårsaget af osteoporose; En anden medicinsk tilstand, der er kendt for at forårsage knogle udtynding; Risikofaktorer for eller symptomer, der tyder på knogleskørhed.